Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπακογιάννη: Εθνική θέση η μείωση του χρέους, απρεπής η δήλωση Σόιμπλε

Μπακογιάννη: Εθνική θέση η μείωση του χρέους, απρεπής η δήλωση Σόιμπλε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αναδιάρθρωση Χρέους, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μπάρακ Ομπάμα, Νέα Δημοκρατία, Ντόρα Μπακογιάννη,

Απρεπή χαρακτήρισε τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το ελληνικό χρέος η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», σημειώνοντας ότι η δήλωση αυτή στρεφόταν ευθέως κατά του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Η κ. Μπακογιάννη σημείωσε πάντως ότι δεν αποφασίζουν οι Αμερικανοί για το χρέος της χώρας μας, αν και οι δηλώσεις Ομπάμα ήταν θετικές.

Τόνισε δε πως το ζήτημα είναι να πείσουμε τους εταίρους μας για χαμηλότερα πλεονάσματα. «Σε κάθε περίπτωση η ρύθμιση του χρέους είναι εθνική θέση» είπε η κ. Μπακογιάννη, επιβεβαιώνοντας την αλλαγή στάσης της ΝΔ από το “βιώσιμο χρέος” επί διακυβέρνησης Σαμαρά στην ανάγκη διευθέτησης του χρέους.

Υπενθυμίζεται ότι αργά την Τρίτη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε στην εφημερίδα Passauer Neue Presse ότι θα ήταν κακό για την Ελλάδα αν της προσφερόταν ελάφρυνση χρέους.

«Όποιος λέει “θα σας απαλλάξουμε από τα χρέη σας”, προσφέρει κακή υπηρεσία στην Ελλάδα», δήλωσε ο Σόιμπλε, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Σχετικά άρθρα