Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βάρος στις μεταρρυθμίσεις για… αντίβαρο στον Ομπάμα από τη ΝΔ

Βάρος στις μεταρρυθμίσεις για… αντίβαρο στον Ομπάμα από τη ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αναδιάρθρωση Χρέους, Γερούν Ντάισελμπλουμ, Γιώργος Κουμουτσάκος, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κυριάκος Μητσοτάκης, Μπάρακ Ομπάμα, Νέα Δημοκρατία,

Η ΝΔ κλείνει τα αυτιά της στην… ενοχλητική για το γαλάζιο αφήγημα ψήφο εμπιστοσύνης τόσο του Μπαράκ Ομπάμα όσο και του “σκληρού” Γερούν Ντάισελμπλουμ και χαράσσει τη στρατηγική της για την επομένη της αναχώρησης του Προέδρου των ΗΠΑ, συντηρώντας στο ακέραιο το πάγιο αίτημα για πρόωρες εκλογές.

Ως εκ τούτου στο γαλάζιο στρατόπεδο προτάσσουν τη μεταρρυθυμιστική προσήλωση της ΝΔ ως μοναδικό “διαβατήριο” εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια, εγκαλώντας την κυβέρνηση πως βασίζεται σε “από μηχανής θεούς” αναφορικά με το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Ενδεικτική είναι δήλωση του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου ότι «αυτό υποδεικνύουν όλοι στον κ. Τσίπρα. Ας μην προσποιείται πως δεν ακούει», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «πέρασε κάτω από τον πήχη» και “δεν αξιοποίησε την επίσκεψη Ομπάμα”, τα αποτελέσματα της οποίας ωστόσο δεν έχουν φανεί ακόμα.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χτεσινή του συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο RNP αναφορικά με τη λιτότητα, αποφεύγοντας ωστόσο για μία ακόμη φορά να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για το πρόγραμμα περικοπής δαπανών από το Δημόσιο και τις συντάξεις, το οποίο έχει προαναγγείλει από το βήμα της ΔΕΘ.

«Η λιτότητα παρατράβηξε. Σημαντικό μέρος της ευθύνης έχουν και οι πιστωτές μας. Εάν, όμως, θέλουμε να πείσουμε τους δανειστές ότι απαιτείται δημοσιονομική χαλάρωση, οφείλουμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας. Πρέπει να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις στην οικονομία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά άρθρα