Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμενής: Με τιμωρεί το σύστημα – Είμαι πολιτικός κρατούμενος

Γερμενής: Με τιμωρεί το σύστημα – Είμαι πολιτικός κρατούμενος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Γιώργος Γερμενής, ΣΥΡΙΖΑ, Χαράλαμπος Αθανασίου,

Σην απολογία του ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής αρνήθηκε κάθε κατηγορία τόσο για τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση όσο και για την παράνομη οπλοκατοχή.

Ο Γιώργος Γερμενής υποστήριξε ότι είναι πολιτικός κρατούμενος και ότι η Χρυσή Αυγή τιμωρείται από το σύστημα επειδή αρνήθηκε να συμμετάσχει στην πίτα της διαφθοράς.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής υποστήριξε ότι το μόνο για το οποίο κατηγορείται είναι πως γνώριζε τι θα έπρατταν τα μέλη της Χρυσής Αυγής και δεν τα κατήγγειλε χαρακτηρίζοντας την κατηγορία ως αδιανόητη.

«Είστε εσείς υπεύθυνοι για όσα πράττουν οι ψηφοφόροι σας;
» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές.

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα ο κ. Γερμενής απευθύνθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι με το βίντεο Μπαλτάκου η Χρυσή Αυγή πέταξε το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ να βγει με δέκα μονάδες μπροστά αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα. «Δεν θέλετε να γίνετε κυβέρνηση;» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στην κατηγορία περί παραβίασης του νόμου περί όπλων ο κ. Γερμενής είπε ότι τα κυνηγετικά φυσίγγια τα είχε για να κυνηγάει τσίχλες, ενώ τα 175 φυσίγγια πυροβόλου όπλου τα είχε νόμιμα .

Αυτό που προκάλεσε αίσθηση ήταν η αναφορά του κ. Γερμενή στον Υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου: «Κοιμάστε ήσυχος κ. Αθανασίου; Δεν έχετε τύψεις για τόσες οικογένειες που έχετε καταστρέψει. Κάποια στιγμή που είχαμε βρεθεί στο ΥΠΕΣ και μιλάγαμε για βρεφονηπιακούς και ιθαγένεια και τότε είχες πει: Ευριπίδη τούτος εδώ είναι καλό παιδί και έξυπνος. Πρέπει να τον κάνουμε δικό μας. Τι άλλαξε μετά κ. Αθανασίου; Τι άλλαξε όταν πήρατε Υπουργείο; Τι άλλαξε και το καλό παιδί το κλείσατε φυλακή;»

Σχετικά άρθρα