Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στ. Μπούκουρας: “Δεν είμαι φασίστας, ήμουν ΠΑΣΟΚ!” – Ξέσπασε σε κλάματα στη Βουλή

Στ. Μπούκουρας: “Δεν είμαι φασίστας, ήμουν ΠΑΣΟΚ!” – Ξέσπασε σε κλάματα στη Βουλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Βουλή των Ελλήνων, Στάθης Μπούκουρας,

Σε κλάματα ξέσπασε από το βήμα της Βουλής ο προφυλακισμένος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας, κατά τη συζήτηση επί του αιτήματος για άρση της ασυλίας για οπλοκατοχή.

«Δεν θα σας διαβάσω τίποτα από αυτά που έχω γράψει. Ένα ερώτημα θα απευθύνω. Είχα πει στην ανακρίτρια ότι κοιμήθηκα φούρναρης και ξύπνησα βουλευτής και είμαι πολύ περήφανος. Είμαι λαϊκό παιδί που εργάζομαι από 15 χρονών. Ο πατέρας μου έπαθε καρκίνο και αναγκάστηκα να αναλάβω την οικογένειά μου. Είμαι παντρεμένος με την ίδια γυναίκα από το 1988. Είμαι περήφανος για το γιο μου, που είναι 18 χρονών, για τα παιδιά μου. Τα βλέπω μία ώρα την εβδομάδα και με ρωτάνε “γιατί είσαι στη φυλακή” και δεν ξέρω τι να τους πω. Δεν έχω να τους πω τίποτα. Κάθομαι και τα κοιτάω», είπε ο κ. Μπούκουρας μέσα σε αναφιλητά.

«Στέκομαι όρθιος με ψυχοφάρμακα, δεν το κρύβω» είπε και φώναξε: «Δεν έχω να δώσω μία απάντηση στα παιδιά μου γιατί είμαι εκεί μέσα. Τι να τους πω;».

Ο βουλευτής, που έχει αποχωρήσει από την Χρυσή Αυγή είπε ότι «έτυχε και έγινα βουλευτής της Χρυσής Αυγής». «Δεν είμαι φασίστας, δεν είμαι ναζιστής, αγαπάω την πατρίδα μου», φώναξε και πρόσθεσε: «Προέρχομαι από το ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας ο Παπανδρέου με έκανε εθνικιστή τότε που έλεγε “η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες”».

Αναφερόμενος στην σχέση του με τη Χρυσή Αυγή είπε: «Λυπάμαι γιατί ενώ στη Χρυσή Αυγή έδωσα τίμιο και δημοκρατικό αγώνα, κάποιοι πρώην συναγωνιστές γελάνε και με χλευάζουν».

Όσον αφορά την οπλοκατοχή έκανε λόγο για «νομική αβασιμότητα της κατηγορίας», υποστηρίζοντας ότι οι αρχές βρήκαν κυνηγετική καραμπίνα για την οποία είχε άδεια, η οποία αντί για τρία φυσίγγια που προέβλεπε η άδεια, χωρούσε πέντε φυσίγγια και έτσι την χαρακτήρισαν πυροβόλο όπλο και πολεμικό τουφέκιο.

«Να έχεις το κεφάλι σου ψηλά», φώναξε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνος Ουζουνίδης όταν αποχωρούσε, ενώ τον συνεχάρησαν η Ραχήλ Μακρή και ο Παύλος Χαϊκάλης.

Σχετικά άρθρα