Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεννηματά: “Η σοσιαλδημοκρατία δεν μπορεί να ταυτίζεται με τη δεξιά” – Το πιστεύει;

Γεννηματά: “Η σοσιαλδημοκρατία δεν μπορεί να ταυτίζεται με τη δεξιά” – Το πιστεύει;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κομοτηνή, ΠΑΣΟΚ, Σοσιαλδημοκρατία, Φώφη Γεννηματά,

Σαφείς διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και τις συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις της Ευρώπης, έθεσε με ομιλία της στην Κομοτηνή η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Η κυρία Γεννηματά παρέστη σε ημερίδα που διοργανώθηκε στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης με πρωτοβουλία του δικτύου της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, PES, και της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, παράλληλα με άλλες 75 πόλεις της Ευρώπης, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής καμπάνιας «Act for Youth», με τις όποιες οι νέοι του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος διεκδικούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δοθούν 20 δις την επόμενη τριετία για να μειωθεί η ανεργία των νέων.

«Σήμερα η Ευρώπη ζει μια βαθιά κρίση οικονομική, αξιών και ταυτότητας και η νέα γενιά θεωρεί την Ευρώπη συνώνυμο της ανεργίας και της περιθωριοποίησης. Από το 2008 έχουν φύγει 400.000 νέοι από την Ελλάδα. Απέναντι σε αυτά τα οξύτατα προβλήματα η σοσιαλδημοκρατία δεν μπορεί να μένει σε στρογγυλές προτάσεις και λύσεις. Δεν μπορεί να ταυτίζεται με την ευρωπαϊκή δεξιά. Δεν μπορεί να δείχνει μια γερασμένη σοσιαλδημοκρατία που δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα της νέας γενιάς και της προοπτικής της Ευρώπης. Και δεν είναι λύση στα προβλήματα και τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί να αγκαλιάζει τους λαϊκιστές και τους δογματικούς της αριστεράς προσπαθώντας να βρει ένα περιτύλιγμα πρόσκαιρο», τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Γεννηματά με την ομιλία της στην Κομοτηνή έθεσε ως προτεραιότητα την αλλαγή της Ευρώπης με πρωταγωνιστές τους σοσιαλιστές. «Αυτό σημαίνει», όπως ανέφερε, «ότι χρειάζεται μια νέα ριζοσπαστική ατζέντα που θα βάζει τέλος στην λιτότητα».

Σχετικά άρθρα