Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αναστασιάδης από Αθήνα: Δεν νοείται ευρωπαϊκό κράτος με τουρκικό στρατό κατοχής

Αναστασιάδης από Αθήνα: Δεν νοείται ευρωπαϊκό κράτος με τουρκικό στρατό κατοχής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης,

Μία δίκαιη βιώσιμη λύση θα είναι προς όφελος Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, δήλωσε αναφερόμενος στο Κυπριακό Ζήτημα ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι ενημέρωσε εφ’ όλης της ύλης τον κ. Τσίπρα για την πρόοδο επί του εδαφικού και τις προοπτικές που προδιαγράφονται, για τα επόμενα στάδια της διαδικασίας.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι συνεχίζουν να υπάρχουν και διαφορές.

Διεμήνυσε ότι «δεν νοείται ευρωπαϊκό κράτος να είναι υπό την εγγύηση οποιασδήποτε χώρας ιδιαίτερα με την παρουσία κατοχικών στρατευμάτων».

Εκτίμησε ότι είναι δυνατή η εξεύρεση λύσης για ένα σύγχρονο και δημοκρατικό κράτος, με μία ιθαγένεια και διασφάλιση των απαραιτήτων δικαιωμάτων που απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες, προσθέτοντας ωστόσο, ότι υπάρχουν διαφορές και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι και η άλλη πλευρά θα δείξει «την ίδια καλή διάθεση και κατανόηση».

Απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό τόνισε ότι νιώθει την αμέριστη συμπαράσταση.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε επίσης ότι μέχρι να συγκληθεί πολυμερής διάσκεψη, πρέπει να υπάρξει εντατικοποίηση του διαλόγου και να γίνουν διαβουλεύσεις, με στόχο ένα κράτος σύγχρονο, απόλυτα ευρωπαϊκό.

Σχετικά άρθρα