Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Χολή» από τη Die Zeit για τον Ομπάμα και την Ελλάδα

«Χολή» από τη Die Zeit για τον Ομπάμα και την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Die Zeit, Γερμανία, Μπάρακ Ομπάμα, Τουρκία,

Πολλά σχόλια έχει προκαλέσει η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα, την οποία υποστήριζε πάντα στα χρόνια της κρίσης.

Επαινεί τους Ελληνες, τους ευχαριστεί και τους κολακεύει συνεχώς.

Σε κάθε του φράση στην Αθήνα βρίσκει θετικά λόγια για τους Ελληνες, οι οποίοι επέδειξαν συμπόνοια και μεγαλοψυχία κατά την προσφυγική κρίση, παρά την δική τους ένδεια, αναφέρει άρθρο της Die Zeit.

Μάλιστα γράφει ότι κατακλύζει τους Ελληνες με φιλοφρονήσεις, ως εάν ήθελε να απολογηθει για τα οκτώ χρόνια της απουσίας του κατά τα οποία η μικρή χώρα βρισκόταν στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής κρίσης, είτε επρόκειτο για το χρέος, είτε για τους πρόσφυγες, γράφει η έγκριτη γερμανική εφημερίδα.

Οι Ελληνες έχουν κάθε λόγο να είναι ευγνώμονες στον Ομπάμα.

Σε τελευταία ανάλυση οι Αμερικανοί, εκτός από το να πιέζουν τους Γερμανούς να δείξουν καλή θέληση προσέφεραν λίγα για το ξεπέρασμα της κρίσης.

Στη χρηματοδότηση του πακέτου βοήθειας συμμετείχαν μόνο εμμέσως, δια του ΔΝΤ, το οποίο προσπαθεί εδώ και χρόνια -μάλλον ανεπιτυχώς- να επιτύχει ένα μερικό κούρεμα του ελληνικού χρέους, παρατηρεί η Die Zeit.

Η Ελλάδα είναι από γεωπολιτικής απόψεως για τους Αμερικανούς -μαζί με την Τουρκία- το τελευταίο προπύργιο προς την Μέση Ανατολή.

Ομως, ακριβώς στον πόλεμο της Συρίας ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογαν αποδείχτηκε αναξιόπιστος εταίρος.

Επομένως, η αμερικανική κυβέρνηση έχει μεγάλο συμφέρον να μην γίνει απρόβλεπτη η ελληνική κυβέρνηση και δεύτερον συνολικά η χώρα να αποτελέσει μια σταθερή βάση για τον δυτικό κόσμο.

Η πτώχευση και το οικονομικό χάος θα είχαν το αντίθετο αποτέλεσμα ως συνέπεια.

Επίσης, οι Αμερικανοί βλέπουν με δυσαρέσκεια να συνάπτει ο Τσίπρας στενότερες σχέσεις με τη Ρωσία.

Σε τελευταία ανάλυση, η χώρα ανήκει στις πέντε εκείνες χώρες του ΝΑΤΟ οι οποίες δαπανούν το 2% του ΑΠΕ τους για αμυντικές δαπάνες. Παρά την οικονομική κρίση, τα ποσά αυτά διατηρήθηκαν. Και για αυτό ευχαρίστησε ο Ομπάμα τους Ελληνες στην Αθήνα, καταλήγει η Die Zeit.

Σχετικά άρθρα