Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί ο Τσίπρας “θυμήθηκε” τον Ρούσβελτ για τις δικτατορίες

Γιατί ο Τσίπρας “θυμήθηκε” τον Ρούσβελτ για τις δικτατορίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Μπάρακ Ομπάμα, Φραγκλίνος Ρούσβελτ,

Τον κώδωνα του κινδύνου παρουσία του Μπαράκ Ομπάμα για την άνοδο της ακροδεξιάς ανά την υφήλιο με τα λόγια του Φρνακλίνου Ρούσβελτ έκρουσε ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

“Η πραγματική ελευθερία για τους ανθρώπους δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς οικονομική ασφάλεια και ανεξαρτησία. Η πείνα και η ανεργία είναι η πρώτη ύλη από την οποία γεννιώνται οι δικτατορίες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, ανασύροντας τη ρήση του Ρούσβελτ.

Η αναφορά αυτή δεν ήταν τυχαία, καθώς ο Ρούζβελτ, διετέλεσε πρόεδρος των ΗΠΑ μετά το μεγάλο κραχ του 1929 και οδήγησε τις ΗΠΑ στην ανάκαμψη και την ευημερία, την περίοδο που η Ευρώπη βυθιζόταν ολοένα και πιο γρήγορα στο σκοταδισμό της ακροδεξιάς και του φασισμού.

Η χρονική συγκυρία της αναφοράς του Έλληνα πρωθυπουργού μετά την εκλογή Τραμπ αλλά και εν αναμονή των γερμανικών και γαλλικών εκλογών στη σκιά του AfD και της Λεπέν υπογραμμίζει το κομβικό σημείο αποφάσεων που καλείται να πάρει η ηγεσία της Ευρώπης αναφορικά με την οικονομική πολιτική, την ώρα που τα αποτοκά της ήδη κρούουν τις πύλες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών κέντρων αποφάσεων…

Σχετικά άρθρα