Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γάλλος πρέσβης: Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα, η οικονομία της ανακάμπτει

Γάλλος πρέσβης: Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα, η οικονομία της ανακάμπτει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Γαλλική Πρεσβεία,

Η προώθηση των γαλλικών επενδύσεων στην Ελλάδα και η οικοδόμηση συνεργασίας στον τομέα της καινοτομίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας είναι ο στόχος των ημερίδων που οργανώνει η γαλλική πρεσβεία, το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Ελληνο-γαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στις 24 και 25 Νοεμβρίου.

Στην ημερίδα επιχειρηματικότητας για την ενέργεια και το περιβάλλον, που θα διεξαχθεί την 24η Νοεμβρίου, θα είναι παρούσες οι μεγαλύτερες γαλλικές επιχειρήσεις στον τομέα της ενέργειας και της διαχείρισης του περιβάλλοντος, μεταξύ των οποίων η SUEZ Environnement, η ENGIE, η ELPEDISON, η VALOREM και η VEOLIA, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και άλλες τράπεζες, πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα, εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών και ελληνικών αρχών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας.

Σε σχετική συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε ο Γάλλος πρέσβης, Κριστόφ Σαντεπί, είπε ότι η χώρα του είναι ο δεύτερος επενδυτής στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι σήμερα δραστηριοποιούνται στη χώρα μας 100 γαλλικές επιχειρήσεις, που απασχολούν 13.000 εργαζομένους -«αριθμός που δεσμευόμαστε να διατηρηθεί και να αυξηθεί», όπως ανέφερε.

“Τώρα είναι η στιγμή των επενδύσεων στην Ελλάδα”

Το μήνυμά μου, υπογράμμισε ο κ. Σαντεπί, είναι ότι τώρα είναι η στιγμή των επενδύσεων στην Ελλάδα, η οικονομία της οποίας ανακάμπτει. «Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα» είναι το νόημα της πρόσκλησης και της παρουσίας τόσων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, υπογράμμισε, αποκαλύπτοντας ότι, όταν επικοινώνησε μαζί τους από το καλοκαίρι, όλοι δέχθηκαν να έρθουν για το φόρουμ και κανείς δεν είπε “θα το σκεφθώ”. Το μυστικό, προσέθεσε, είναι η εμπιστοσύνη και η φιλία, «γιατί είμαστε η Γαλλία και η Ελλάδα».

Ερωτηθείς για τις προθέσεις της SUEZ, ο πρέσβης τόνισε ότι «δεν θα μιλήσουμε για το νερό -η εταιρεία έχει μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων και βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας για την παραγωγή και για την αποδοτική ενέργεια». Εξάλλου, σημείωσε, το νομικό πλαίσιο της διαχείρισης των υδάτων έχει καθοριστεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας και δεν τίθεται θέμα να βγούμε έξω από αυτό το πλαίσιο.

Ερωτηθείς σχετικά, επίσης, είπε ότι η Γαλλία προσφέρει τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα για τη φορολογική μεταρρύθμιση, στην οποία η Ελλάδα προχωράει σταθερά προς τη σωστή κατεύθυνση.

Σχετικά άρθρα