Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεννηματά: Πρέπει να αποτραπεί η δεξιά παλινόρθωση

Γεννηματά: Πρέπει να αποτραπεί η δεξιά παλινόρθωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, ΔΗΜΑΡ, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Φώφη Γεννηματά,

Αποστάσεις τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη Νέα Δημοκρατία, κρατάει η Φώφη Γεννηματά διαμηνύοντας ότι θα ακολουθήσει αυτόνομη πορεία και δεν θα γίνει συμπλήρωμα ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ, τονίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να αποτραπεί η δεξιά παλινόρθωση.

Από το βημα της πρώτης κοινής συνεδρίασης των Κεντρικών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των Κινήσεων Πολιτών που συμμετέχουν στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι στρατηγική επιλογή είναι και παραμένει η αυτόνομη πορεία της με διακριτό ρόλο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, κι αυτό, όπως είπε, «ενοχλεί συγκεκριμένα συμφέροντα και τους πολιτικούς εντολοδόχους τους και το αποδεικνύουν καθημερινά με απροκάλυπτες επιθέσεις».

Απαντώντας με τον τρόπο αυτό σε δημοσιεύματα και σχόλια των τελευταίων ημερών η κ. Γεννηματά επισήμανε ότι «πρωταγωνιστούν οι ίδιοι που αφού έσπευσαν το 2014 να προϋπαντήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα σπεύδουν να προϋπαντήσουν την ΝΔ. Ματαιοπονούν όμως. Το πήραμε το μήνυμα τους. Ας πάρουν όμως και αυτοί το δικό μας».

Και συμπλήρωσε: «Ό,τι και να κάνουν, όσα σενάρια και αν εφεύρουν, όσο και αν μας επιτίθενται, εμείς θα συνεχίσουμε. Δεν γίναμε συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα γίνουμε ούτε της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς προχωράμε. Θωρακίζουμε θεσμικά, διευρύνουμε πολιτικά, συγκροτούμε οργανωτικά και εμβαθύνουμε προγραμματικά τη Δημοκρατική Συμπαράταξη».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης άσκησε έντονη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις χωρίς περιεχόμενο στο μείζον ζήτημα του δημόσιου χρέους.

«Εγκατέλειψε τις δεσμεύσεις προς την χώρα από το Eurogroup του 2012, συμφώνησε το Μάη του ΄16 ότι η ουσιαστική συζήτηση για το χρέος θα γίνει μετά το 2018 και τη λήξη του προγράμματος. Όπως ακριβώς το επιθυμεί ο κ. Σόιμπλε», είπε, προσθέτοντας ότι εμφανίζει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα (επιτόκια- κατώτατο όριο- τοκοχρεολύσια), τα οποία έπρεπε να δοθούν μετά την πρώτη αξιολόγηση, ως νέα συζήτηση για το χρέος και τη συζήτηση του Μαΐου ως οδικό χάρτη για τα επόμενα βήματα. Όπως και την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ που έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή του 2015. «Και αυτά με αντάλλαγμα νέα πρόσθετα μέτρα, νέο μνημόνιο με το ΔΝΤ. Δυστυχώς πρόκειται για μια ακόμη επιχείρηση εξαπάτησης του ελληνικού λαού», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Τέλος υπογράμμισε ότι πρέπει να αποτραπεί η δεξιά παλινόρθωση. Γι αυτό, συνέχισε, χρειάζεται άλλη κυβέρνηση που θα φέρει στο προσκήνιο τις λέξεις αξιοπιστία, εμπιστοσύνη, αυτοπεποίθηση, προοπτική και ελπίδα.

Σχετικά άρθρα