Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Χάνει” από σύμμαχο και το ΠΑΣΟΚ ο Μητσοτάκης – “Όχι” σε εκλογές από Σκανδαλίδη

“Χάνει” από σύμμαχο και το ΠΑΣΟΚ ο Μητσοτάκης – “Όχι” σε εκλογές από Σκανδαλίδη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Εκλογές, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Σκανδαλίδης, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ,

Eναντίον της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες τάσσεται ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, αφήνοντας έτσι μόνο τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να επιμένει για εκλογές άμεσα.

«Μια ενδεχόμενη εναλλαγή του αριστερού λαϊκισμού με τη δεξιά παλινόρθωση, δεν αποτελεί λύση» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και επιμένει στο πάγιο αίτημα του ΠΑΣΟΚ για εθνική συνεννόηση.

Όπως εξηγεί, πρόκειται για ένα αίτημα, το οποίο «υπαγορεύεται από τις ευρύτερες εξελίξεις στην περιοχή και τη δυνατότητα της χώρας να ανακτήσει τη διαπραγματευτική της δύναμη και να διεκδικήσει τη θέση της».

Σχετικά με την «εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης για το χρέος», ο κ. Σκανδαλίδης εκτιμά ότι «η κυβέρνηση έχασε κάθε δυνατότητα να την επιδιώξει» και υποστηρίζει ότι «στον κ. Τσίπρα δόθηκαν πολλές ευκαιρίες να αλλάξει γραμμή πλεύσης, αλλά δεν το έκανε».

Ερωτηθείς για την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ, σημειώνει ότι πρόκειται για τον θρίαμβο του αντισυστημικού λαϊκισμού και διαπιστώνει ότι «η αποτυχία της Αριστεράς να αναδείξει μια πραγματική εναλλακτική πρόταση στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό οδηγεί σε ανάδειξη των πιο ισχυρών συντηρητικών ανακλαστικών».

Σχετικά άρθρα