Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αχτσιόγλου ανοίγει τα χαρτιά της για ομαδικές απολύσεις και κατώτατο μισθό

Η Αχτσιόγλου ανοίγει τα χαρτιά της για ομαδικές απολύσεις και κατώτατο μισθό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Αδήλωτη Εργασία, Ανεργία, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Έφη Αχτσιόγλου, Κατώτατος Μισθός, Ομαδικές Απολύσεις, Συνδικαλισμός, Υπουργείο Εργασίας,

Υπέρ της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων τάχθηκε η νέα υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στην ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας πως οι θεσμοί δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους στο θέμα αυτό. Έχουμε ένα πολύ ισχυρό όπλο στα χέρια μας, είπε η κ Αχτσιόγλου, το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και τόνισε πως η γραμμή άμυνάς μας είναι να επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Μεταξύ άλλων επεσήμανε την ανάγκη να είναι έτοιμη η κυβέρνηση, ώστε να κλείσει τη συμφωνία με τους δανειστές για τη 2η αξιολόγηση στις 5 Δεκεμβρίου.

Για τον κατώτατο μισθό

Για τα κατώτατο μισθό ανέφερε πως υπάρχουν συναινέσεις στο εσωτερικό της χώρας ενώ για την μαύρη εργασία δήλωσε ότι θα γίνουν στοχευμένοι έλεγχοι κατά της αδήλωτης εργασίας. Είπε ότι σκοπεύει να δώσει μεγάλο βάρος και για τον λόγο αυτό θα υπάρξει συνολικός ανασχεδιασμός ελέγχων, επίσης «πραγματική λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος του ΣΕΠΕ. Θα ενισχυθούν οι προσλήψεις στους ελεγκτικούς μηχανισμούς».

Στην αναφορά της για τις ομαδικές απολύσεις, τόνισε τη θέση του ΔΝΤ, η οποία είναι υπέρ της αύξησης του ορίου και τις δεσμεύσεις που έχουν οι Ευρωπαίοι στο συγκεκριμένο θέμα από τη νομοθεσία της ΕΕ. «Η νομοθεσία στην Ελλάδα είναι στο μέσο των νομοθεσιών της Ε.Ε.. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να μην αλλάξει το νομικό πλαίσιο» σημείωσε.

Τάχθηκε επίσης υπέρ της σωστής εφαρμογής του συνδικαλιστικού νόμου με σεβασμό της αυτονομίας και της ελευθερίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Δεν τέθηκε το θέμα των τριετιών στη διαπραγμάτευση, ανέφερε, ενώ για την καταπολέμηση της ανεργίας επισήμανε πως θα ανοίξουν 80.000 θέσεις εργασίας μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Σχετικά άρθρα