Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λευκός Οίκος: Ο Ομπάμα έρχεται Αθήνα για στήριξη και ελάφρυνση χρέους

Λευκός Οίκος: Ο Ομπάμα έρχεται Αθήνα για στήριξη και ελάφρυνση χρέους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ελάφρυνση Χρέους, Λευκός Οίκος, Μπάρακ Ομπάμα,

Στη γραμμή του ΔΝΤ, αναφορικά με το ελληνικό χρέος, θα κινηθεί ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής αξιωματούχος του Λευκού Οίκου σε ειδική ενημέρωση, ο κ. Ομπάμα πρόκειται να εκφράσει από την Αθήνα την υποστήριξή του στην ελληνική κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις και την άποψη του ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Ο αξιωματούχος της αμερικανικής προεδρίας δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα βρίσκεται σε απόλυτη ταύτιση με το ΔΝΤ, ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και ότι πρέπει να διευθετηθεί και θα μιλήσει για την ανάγκη ελάφρυνσης όταν επισκεφτεί την Αθήνα.

Η επίσκεψη του αμερικανού προέδρου στην Ελλάδα θα επικεντρωθεί στη συνεργασία των δυο χωρών σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από την οικονομία μέχρι την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, και σε αυτήν ο κ. Ομπάμα θα εκφράσει την υποστήριξη των ΗΠΑ στις θυσίες του ελληνικού λαού, και θα αναδείξει την ανάγκη για μια «ουσιαστική ελάφρυνση» του χρέους, κάτι που σε συνδυασμό με μεγαλύτερη διαφάνεια και την προσέλκυση επενδύσεων, μπορεί να επαναφέρει την ελληνική οικονομία σε πορεία ανάπτυξης, τόνισε ο βοηθός σύμβουλος εθνικής ασφαλείας, Μπεν Ρόουντς.

Θα επαινέσει κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις

Ο κ. Ομπάμα με το ταξίδι του στην Ελλάδα επιθυμεί να στείλει ένα μήνυμα στήριξης και θα επαινέσει κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις. Θα τονίσει ωστόσο ότι υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει προς αυτή την κατεύθυνση, τόνισε από τη μεριά του οικονομικός σύμβουλος του προέδρου.

Σχετικά άρθρα