Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές”

“Ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Εκλογές, ΣΥΡΙΖΑ,

Βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές εμφανίστηκε ο πρόεδρος του, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή που παραχώρησε στην ιταλική έκδοση της διαδικτυακής πύλης της “Huffington Post”.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «Οι ευρωεκλογές θα μας αναδείξουν πρώτο κόμμα. Θα επιβεβαιώσουν, δηλαδή, τη δυσαρμονία ανάμεσα στη θέληση του λαού και τις επιλογές της κυβέρνησης. Αυτό σημαίνει ότι η συνέχιση της λιτότητας, με οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα, θα περιφρονεί τη θέληση του λαού. Θα παραβιάζει ευθέως την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας για τις προτεραιότητες του αν εκλεγεί πρωθυπουγός της Ελλάδας, είπε ότι η πρώτη πράξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η ακύρωση του μνημονίου και όλων των μνημονιακών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

Τόνισε δε, ότι από τη μέρα που θα ορκιστεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν ισχύει τίποτα απ’ όλα όσα έχουν σχέση με τη λιτότητα και περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο 2015-2018.

«Δεν ισχύουν οι νέες περικοπές στις συντάξεις -κύριες και επικουρικές- οι νέες περικοπές στους μισθούς, η μονιμοποίηση των χαρατσιών, οι απολύσεις 11.000 δημόσιων υπαλλήλων μέχρι το Φεβρουάριο του 2015, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και η επαναφορά του εργοδοτικού λοκ-άουτ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα