Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοντά στους Έλληνες της Πόλης ο Κουίκ – Τι συζήτησε με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Κοντά στους Έλληνες της Πόλης ο Κουίκ – Τι συζήτησε με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνική Ομογένεια, Κωνσταντινούπολη, Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Ορθόδοξη Εκκλησία, Τέρενς Κουίκ, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε  ο νέος υφυπουργός, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Τέρενς Κουίκ.

Συνοδευόμενος, μεταξύ άλλων, από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, κ. Ευάγγελο Σέκερη, την Πρόξενο της Ελλάδος κυρία Δανάη Βασιλάκη και τον πρώην Πρόξενο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη και νυν στέλεχος του διπλωματικού του γραφείου, κ. Βίκτορα Μαλιγκούδη και τον Συντονιστή Εκπαίδευσης της Ελλάδος για τα ομογενειακά σχολεία, κ. Σταύρο Γιωλτζόγλου, επισκέφτηκε το Ζωγράφειο Γυμνάσιο/Λύκειο, όπου τον υποδέχθηκαν ο Λυκειάρχης μαζί με τους καθηγητές.

Μετά επισκέφθηκε την Μεγάλη του Γένους Σχολή, όπου ενημερώθηκε για την ιστορία του ιδρύματος, αφού είναι το πιο παλιό εν ενεργεία ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Πόλη, με έτος ίδρυσης το 1454.

Τετ α τετ με Βαρθολομαίο

Στη συνέχεια παρευρέθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

«Χαιρόμαστε γιατί ένας παλιός φίλος, πολύ παλιός φίλος από την αρχή της Πατριαρχίας μου, έφτασε σε αυτό το ζηλευτό επίπεδο. Μοιραζόμαστε τη χαρά σας και την υπερηφάνεια σας. Δεν ήταν μικρότερο το πόστο που είχατε παρά τω πρωθυπουργώ μέχρι πρόσφατα, αλλά ως υφυπουργός Εξωτερικών με αυτήν την αρμοδιότητα είναι κάτι διαφορετικό» είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον κ. Κουίκ, ενώ εκείνος έσπευσε να δηλώσει, μεταξύ άλλων: «Παναγιώτατε ήρθα να δω από κοντά τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης και να πάρω και την ευλογία σας.

Τα εκκλησιαστικά θεματα τα κρατά ένας καλός φίλος, ο Γιαννης Αμανατίδης, μαζί με τα πολιτιστικά, αλλά η αγάπη μου για την ομογένεια, την οποία θα την αποδείξω στη συνέχεια με τις πράξεις μου, ανάγεται στην εποχή της δημοσιογραφίας μου, έχοντας επισκεφτεί την ομογένεια σε κάθε γωνιά του πλανήτη».

«Με τους εκπροσώπους της ομογένειας θέλω να μιλάω για την πατρίδα, παράλληλα να ακούω τα προβλήματά τους και σε σχεση με την πατρίδα, αλλά δεν μπορώ εκείνους που έχουν μέσα στο μυαλό τους κομματικές σκέψεις. Γιατί το κόμμα είναι Ένα και λέγεται Έλλάδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουίκ.

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στο Ζάππειο, ενώ λίγο αργότερα παρακολούθησε την Πατριαρχική Χοροστασία στο Ναό του Αγίου Μηνά Υψωμαθείων. Από τις συναντήσεις δεν έλειψαν ούτε οι επαφές του με το Σύνδεσμο Υποστήριξης Ρωμαϊκών Κοινοτικών Ιδρυμάτων στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου.

Σχετικά άρθρα