Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση κόλαφος για τη στάση της Ν.Δ. στο ΕΣΡ

Δημοσκόπηση κόλαφος για τη στάση της Ν.Δ. στο ΕΣΡ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ALCO, Δημοσκοπήσεις, Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, Νέα Δημοκρατία,

Δημοσκόπηση κόλαφος για τη στάση της Ν.Δ για τη συγκρότηση του  ΕΣΡ είναι αυτή της Alco για το News247  (για την οποία συζητά ξανά την Πέμπτη η Διάσκεψη των Προέδρων) και την έκδοση προσωρινών αδειών λειτουργίας των καναλιών μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός.

Επτά στους 10 πιστεύουν ότι η ΝΔ πρέπει να συναινέσει στο ΕΣΡ

Επτά στους 10 πιστεύουν ότι η ΝΔ πρέπει να συναινέσει στο ΕΣΡ, στοιχείο που συνιστά κόλαφο για τη στάση που τηρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη στιγμή που η κυβέρνηση επιζητά τη συναίνεση για το ΕΣΡ.

Επίσης το 50% περίπου συμφωνεί με την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην έκδοση βεβαιώσεων λειτουργίας των καναλιών με συγκεκριμένη χρονική διάρκεια και ανάλογο τίμημα μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ με μόλις το 24% να διαφωνεί. Επίσης η συντριπτική πλειοψηφία, δηλαδή το 47% εκτιμά ο ανασχηματισμός ΔΕΝ συνιστά υποχώρηση της κυβέρνησης για τα τηλεοπτικά κανάλια.

“Τα αποτελέσματα της πρώτης δημοσκόπησης της Alco για το News247, αποτυπώνει σαφή και ξεκάθαρα συμπεράσματα σε σχέση με το πολυσυζητημένο θέμα της ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου”, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ερευνών αγοράς ALCO Κώστας Παναγόπουλος, ο οποίος στέκεται σε δύο σημεία.

“Πρώτο και πολύ σημαντικό, η επιθυμία / προτροπή / απαίτηση για συναίνεση στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Είναι προφανές ότι, μετά και την απόφαση του ΣτΕ, η κοινωνία επιθυμεί να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η διαδικασία που οδηγεί στην αδειοδότηση των καναλιών. Ζητά λοιπόν αυτό να γίνει με τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς να υπάρχουν όροι και προαπαιτούμενα. Η επιθυμία για ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, επιβεβαιώνεται και από την θετική στάση σε σχέση με την πρόθεση έκδοσης βεβαιώσεων λειτουργία των καναλιών, μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός από του ΕΣΡ”, εκτιμά ο κ.Παναγόπουλος.

“Δεύτερο και εξ ίσου σημαντικό, η «ανθρώπινη» αντίληψη της κοινωνίας για τη δικαιοσύνη. Η μεγάλη πλειοψηφία εκτιμά ότι η δικαιοσύνη δεν λειτουργεί ξεκομμένη από την κοινωνική πραγματικότητα, αλλά μέσα σε αυτή, από την οποία και επηρεάζεται”, προσθέτει.

“Την ίδια στιγμή, 3 στους 4 πολίτες, πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να κρίνουν τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Μια συνολική αντίληψη που αναδεικνύει και το σεβασμό στη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της, αλλά και την επιθυμία για τη λειτουργία του θεσμού μέσα στην κοινωνία και τη ζωή”, καταλήγει ο κ.Παναγόπουλος.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 7 με 9 Νοεμβρίου 2016 σε πανελλαδικό δείγμα 1000 ατόμων.

Σχετικά άρθρα