Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπαδημητρίου: Ο Σόιμπλε εγκλωβίστηκε στην παγίδα που έστηνε

Παπαδημητρίου: Ο Σόιμπλε εγκλωβίστηκε στην παγίδα που έστηνε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερμανία, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Δημόσιο Χρέος, Ελληνικό Χρέος, Μνημόνιο,

Παγιδευμένος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εκτίμησε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφορικά με την πάγια θέση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών για την διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

«Πολλοί είπαν το αντίθετο από αυτό που είπε ο κ. Σόιμπλε (για συζήτηση για το χρέος μετά το τέλος του προγράμματος). Όλοι ξέρουν ότι ο κ. Σόιμπλε το είπε γιατί έχουν εκλογές το 2017 στη Γερμανία. Δεν μπορεί να βγει από την παγίδα που έχει χτίσει», σημείωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο νέος υπουργός Οικονομίας.

«Αυτό που λέει ο κ. Μοσκοβισί είναι ότι πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση. Αυτό λέμε και εμείς, δεν λέμε κάτι διαφορετικό», τόνισε με φόντο το Eurogroup της Δευτέρας, σημειώνοντας ότι και οι αγορές περιμένουν να κλείσει η αξιολόγηση.

«Νομίζω ότι μπορώ να προσφέρω, θα μας δώσει τη δυνατότητα αυτό που νομίζω να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη”, είπε ο κ. Παπαδημητρίου.

“Αυτό που με γοήτευσε στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν το κοινωνικό του πρόγραμμα”

«Αυτό που με γοήτευσε στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν το κοινωνικό του πρόγραμμα – Ήξερε ότι το πρόγραμμα της λιτότητας δεν θα οδηγούσε σε ανάπτυξη», είπε.

Ο νέος υπουργός Οικονομίας τόνισε πως «δυστυχώς όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση κατάλαβε ότι οι κανόνες της Ευρωζώνης είναι διαφορετικοί και για να αναπτυχθεί η χώρα πρέπει να πας με τους κανόνες της Ευρώπης».

«Μπορείς να ασκήσεις πολιτική ακόμα και με μνημόνιο. Το μνημόνιο που έχει υπογράψει η κυβέρνηση είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα. Τα πλεονάσματα είναι μικρότερα από αυτά που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση για πλεόνασμα 4,5%», ανέρερε.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να καταπολεμήσει την διαφθορά. Κάτι που δεν είχαμε ακούσει ποτέ από τις προηγούμενες κυβερνήσεις», είπε.

Σχετικά άρθρα