Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Και τώρα… τρέξιμο: Πρωινός καφές στο Μαξίμου και παραδόσεις – παραλαβές

Και τώρα… τρέξιμο: Πρωινός καφές στο Μαξίμου και παραδόσεις – παραλαβές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μέγαρο Μαξίμου,

Με τον προαναγγελθέντα… πρωινό καφέ στο Μέγαρο Μαξίμου ξεκινά η εβδομάδα για το νέο κυβερνητικό σχήμα, με τον πρωθυπουργό να έχει στείλει σαφή μηνύματα αλλά και τους στόχους μετά τον ανασχηματισμό στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο.

Σήμερα και επισήμως αναλαμβάνουν σήμερα τα καθήκοντά τους τα μέλη της νέας κυβέρνησης, μετά την ορκωμοσία και την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με τη νέα σύνθεσή του

Λίγο μετά τις 9 το πρωί περνούν το κατώφλι της Ηρώδου Αττικού οι τρεις υπουργοί Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Χριστόφορος Βερναρδάκης και Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Νίκος Παππάς, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Δημήτρης Λιάκος και η Όλγα Γεροβασίλη, προκειμένου να χαραχθούν οι κινήσεις της κυβέρνησης στα ζητήματα άμεσης προτεραιότητας, όπως αυτά περιγράφηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα στην εισήγησή του στο υπουργικό.

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να εκμεταλλευθεί στο έπακρο τη «φρεσκάδα» του νέου κυβερνητικού σχήματος, σχεδιάζοντας ένα επικοινωνιακό ντεμαράζ.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα και με πληροφορίες του newsbeast.gr, από την Τρίτη να ξεκινήσει εκ νέου και το μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο για την καλύτερη επικοινωνία των θέσεων και στόχων της κυβέρνησης τόσο στους πολιτικούς συντάκτες όσο και στους πολίτες.

Σε περίοπτη θέση στην πρωθυπουργική ατζέντα εκτός από τη δεύτερη αξιολόγηση, με την κυβέρνηση να τελεί εν αναμονή της επιστροφής των πιστωτών, βρίσκεται η επικείμενη Διάσκεψη των Προέδρων για το ΕΣΡ, με τον Αλέξη Τσίπρα να πετά το μπαλάκι στην πλευρά της ΝΔ για τη συγκρότησή του μετά και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έλαβε την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση.

Αργά το απόγευμα εξάλλου πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής ανέφεραν πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλείται να μετακινηθεί από το παρών στο ναι, εκτιμώντας ως θετική τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού και επισημαίνοντας πως δεν μπορεί να υπάρχουν άδειες πανελλαδική εμβέλειας χωρίς τίμημα.

Στο Μαξίμου επιμένουν στην ήπια γραμμή αναζήτησης συναίνεσης από τη ΝΔ για το ΕΣΡ, κρατώντας ωστόσο παρά πόδα τη νομοθετική πρωτοβουλία.

«Σε περίπτωση ναυαγίου στο ΕΣΡ δεν υπάρχει περιθώριο αναμονής» σημείωσε χαρακτηριστική υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος, τονίζοντας πως «εάν δεν συγκροτηθεί το ΕΣΡ δεν θα παραμείνουμε σε καθεστώς παρανομίας».

«Το θέμα είναι να μπει η ΝΔ στη συζήτηση για τα ονόματα» πρόσθεσε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νομοθετικής πρωτοβουλίας εάν την Πέμπτη υπάρξει επαναφορά του «μπλόκου διαρκείας» που έχει στήσει το Μοσχάτο.

Πέραν της αξιολόγησης, που στόχος είναι να κλείσει χωρίς υποχωρήσεις πίσω από τις γραμμές της κυβέρνησης αλλά και χωρίς καθυστερήσεις, επί τάπητος τέθηκε και ο προϋπολογισμός του 2017, με το θέμα να αναμένεται να συζητηθεί ενδελεχώς στα κυβερνητικά όργανα και πιθανότατα να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μέχρι το τέλος του μήνα για τον προϋπολογισμό και τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

Στο υπουργικό συμβούλιο συζητήθηκαν και ζητήματα συντονισμού του κυβερνητικού έργου, τον οποίον και αναλαμβάνει ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Ο πρωθυπουργός εν τω μεταξύ δεν παρέλειψε στο υπουργικό να στείλει και τα μηνύματά του σε όσους δημιούργησαν προσκόμματα προ 48 ωρών στον ανασχηματισμό αλλά και στους νέους υπουργούς ενόψει της δύσκολης συνέχειας: «Τα υπουργεία δεν είναι ιδιόκτητα διαμερίσματα» σημείωσε αιχμηρά ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχετικά άρθρα