Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πυρ ομαδόν στη νέα κυβέρνηση και από την ήσσονα αντιπολίτευση

Πυρ ομαδόν στη νέα κυβέρνηση και από την ήσσονα αντιπολίτευση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ελληνική Κυβέρνηση, Ένωση Κεντρώων, Κυβερνητικός Ανασχηματισμός, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Το ΠΟΤΑΜΙ,

Πυρ ομαδόν κατά της νέας κυβέρνησης μετά και την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε μετά την ΝΔ και η ήσσονα αντιπολίτευση καταδεικνύοντας ότι το χάσμα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των λοιπών κομμάτων παραμένει αγεφύρωτο.

ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων άσκησαν δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης του και τις πολιτικές του.

Το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ για την ομιλία του Πρωθυπουργού στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

“ Η χρεοκοπημένη κυβέρνηση των Τσίπρα-Καμμένου δεν μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση και τα μνημόνια, στα οποία η ίδια την επανέφερε.

Είναι ανίκανοι και αδύναμοι να διαπραγματευτούν, είναι κοινωνικά απομονωμένοι.

Η μερική αλλαγή προσώπων δεν αλλάζει την ουσία, δεν πρόκειται να την σώσει.

Εξ άλλου ο κ. Τσίπρας δείχνει να μη έχει καταλάβει την τραγική ήττα της καθεστωτικής πολιτικής τους στο θέμα της ενημέρωσης”.

Το ΠΟΤΑΜΙ: Ο κ.Τσίπρας δεν είχε ποτέ καλή σχέση με την αλήθεια

“Xιλιοειπωμένα κλισέ, διαστρέβλωση της πραγματικότητας, κυνισμός. Ο κ.Τσίπρας δεν είχε ποτέ καλή σχέση με την αλήθεια.

Μιλάει για προτεραιότητα στην ανάπτυξη, τη στιγμή που ο Εμίρης του Κατάρ, ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους που θέλουν να φέρουν χρήματα στη χώρα χαρακτηρίζει “ανέκδοτο” τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

Επαναλαμβάνει τα περί χτυπήματος της διαπλοκής την ίδια μέρα που αποκαλύπτονται οι νέες “περιπέτειες” του κολλητού του Νίκου Παππά για δουλειές στη Βενεζουέλα.

Ακόμη και τα προβλήματα της καθημερινότητας και τα βάσανα των πολιτών, ο κ. Τσίπρας τα βλέπει ως χώρο “για την κατοχύρωση πολιτικής ηγεμονίας”.

Με άλλα λόγια ως μέσον για να μένει εκείνος και οι υπουργοί του στην εξουσία. Όσο για τις “επιτυχίες” που απαρίθμησε, τις βιώνουν όσοι πίστεψαν στα ψέματά του”.

Σχετικά με την ομιλία του κ. Τσίπρα στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο η Ένωση Κεντρώων σχολιάζει:

“Εάν αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι οι μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι Ευρωπαίοι, γιατί καθυστερήσαμε τόσο πολύ να το αντιληφθούμε;

Η γραφειοκρατία, η καθυστέρηση των ιδιωτικοποιήσεων, οι αλόγιστες δαπάνες του δημοσίου, η έλλειψη του σθένους για προσαρμογή των εργασιακών σχέσεων προς καταπολέμηση της ανεργίας, όλα αυτά τώρα τα αντελήφθησαν κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ;

Οι μεγάλες φωνές του κ. Τσίπρα για τη μείωση του χρέους και την είσοδο των ομολόγων σε καθεστώς ποσοτικής χαλάρωσης, συναντούν μια Ευρώπη δύσπιστη και καχύποπτη, γιατί περνάμε τις μεταρρυθμίσεις μόνο στη Βουλή, στη δε πράξη αδρανούμε, ενώ δεν είναι λίγοι οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που απειλούν την Ευρώπη ότι σε περίπτωση που δεν ικανοποιήσουν τα αιτήματα μας θα δραπετεύσουμε.

Νομίζουμε στην Ένωση Κεντρώων ότι οι ξένοι κρατούν τον κ. Τσίπρα επειδή τα υπογράφει όλα και τα περνάει όλα στη Βουλή.

Αμέσως όμως μετά, τούτου προσδιοριζομένου με την είσοδο του 2017, θα τον πετάξουν έξω από την εξουσία, γιατί η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων απαιτεί συνειδητά φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση και όχι κυβέρνηση νεο-αριστερών που βλέπουν την Ευρώπη ως αγγαρεία”.

Σχετικά άρθρα