Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στις 9:00 το βράδυ ανακοινώνεται εκτός απροόπτου ο ανασχηματισμός – Τα νέα πρόσωπα

Στις 9:00 το βράδυ ανακοινώνεται εκτός απροόπτου ο ανασχηματισμός – Τα νέα πρόσωπα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αλέξης Χαρίτσης, Γιάννης Μουζάλας, Γιώργος Κατρούγκαλος, Γιώργος Σταθάκης, Γιώργος Χουλιαράκης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Θεανώ Φωτίου, Θοδωρής Δρίτσας, Κυβερνητικός Ανασχηματισμός, Νίκος Κοτζιάς, Νίκος Παππάς, Νίκος Φίλης, Όλγα Γεροβασίλη, Πάνος Καμμένος, Πάνος Σκουρλέτης, Χριστόφορος Βερναρδάκης,

Την Παρασκευή γύρω στις 9:00 το βράδυ αναμένεται να ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να έχει καταλήξει σχεδόν σε όλα τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση του, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.

Το πλέον πολυσυζητημένο πρόσωπο των τελευταίων εβδομάδων, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, αναμένεται να αναλάβει το νεοσύστατο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, διατηρώντας ταυτόχρονα και την αρμοδιότητα για τα ΜΜΕ.

Ο σημερινός υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης θέλει να διατηρήσει το χαρτοφυλάκιο του, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι δέχεται πιέσεις προκειμένου να μετακινηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο να μείνει εκτός κυβέρνησης. Σε περίπτωση που ο κ. Φίλης εγκαταλείψει το Παιδείας νέος υπουργός θα είναι ο Κώστας Γαβρόγλου.

Παρά τις έντονες φήμες ότι ο Πάνος Σκουρλέτης θα μείνει εκτός κυβέρνησης, μετά και τις τελευατίες διαφωνίες του τόσο για την ΔΕΗ, όσο και την στάση που τηρεί γενικότερα στο πεδίο των ιδιωτικοποιήσεων, θεωρείται βέβαιο ότι τελικά αποδέχτηκε να μετακινηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών, αν και ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θέλει να διατηρήσει το σημερινό χαρτοφυλάκιο του.

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης φαίνεται να οδεύει προς το Επικράτείας.

Ο Αλέξης Χαρίτσης αναβαθμίζεται και προορίζεται για την θέση του Γιώργου Σταθάκη στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Ο Γιώργος Σταθάκης αναλαμβάνει το νεοσύστατο υπουργείο Ενέργειας.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος στην θέση της Όλγας Γεροβασίλη ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η κ. Γεροβασίλη οδεύει προς το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Αμετακίνητου παραμένουν στα υπουργεία τους ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Πάνος Καμμένος, ο Νίκος Κοτζιάς και ο Γιώργος Χουλιαράκης.

Στο υπουργείο Εργασίας από το οποίο αναχωρεί όπως όλα δείχνουν ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αναλαμβάνει η Θεανώ Φωτίου με αναπληρώτρια την Έφη Αχτσιόγλου.

Ο Γιάννης Μουζάλας υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Γρίφος το υπουργείο Δικαιοσύνης στο οποίο “παίζει” δυνατά το όνομα του Φώτη Κουβέλη.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μετακομίζει μάλλον στο υπουργείο Ναυτιλίας, από το οποίο απομακρύνεται ο Θοδωρής Δρίτσας.

Ο Γιάννης Δραγασάκης παραμένει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Οι ΑΝΕΛ διατηρούν τις δυνάμεις τους και τα ίδια πρόσωπα στη νέα κυβέρνηση.

Σχετικά άρθρα