Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυπριακό και Ερντογάν στη συνάντηση Μητσοτάκη – Λαβρόφ

Κυπριακό και Ερντογάν στη συνάντηση Μητσοτάκη – Λαβρόφ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυπριακό Ζήτημα, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Νέα Δημοκρατία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ, Συρία,

Συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ είχε  ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας, το Κυπριακό, οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης, αλλά και περιφερειακά ζητήματα.

Όπως γνωστοποίησε η ΝΔ, κατά τη συνάντηση, έγινε αναφορά στους στενούς ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας – Ρωσίας, καθώς και στην κοινή επιθυμία για περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων, ιδίως στους τομείς του εμπορίου, των επενδύσεων, του τουρισμού και του πολιτισμού.

Συζητήθηκε, επίσης, εκτενώς η πορεία των διακοινοτικών συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την ανησυχία του για τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης. Μεταξύ Μητσοτάκη – Λαβρόφ υπήρξε σύμπτωση απόψεων ως προς την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών.

Μίλησαν και για τη Συρία

Αντικείμενο των συνομιλιών ήταν ακόμα η κρίση στη Συρία, καθώς και άλλα περιφερειακά ζητήματα.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ ενημέρωσε τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών για θέματα που αφορούν στην οικονομική πραγματικότητα και την εσωτερική πολιτική.

Σχετικά άρθρα