Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μόνο από λάθος δεν συγκροτείται πλέον το ΕΣΡ – Όλο το παρασκήνιο

Μόνο από λάθος δεν συγκροτείται πλέον το ΕΣΡ – Όλο το παρασκήνιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Παππάς, Όλγα Γεροβασίλη,

Μόνο από λάθος δεν πρόκειται να συγκροτηθεί πλέον το ΕΣΡ στην επικείμενη Διάσκεψη των Προέδρων που θα πραγματοποιηθεί εκτός απροόπτου τη Δευτέρα.

Με το σπάσιμο του αντιπολιτευτικού μετώπου για τις άδειες με Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι, η ΝΔ έχει μείνει απομονωμένη, γεγονός που έχει δώσει νέα πνοή στους κυβερνητικούς χειρισμούς, με συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα να εκτιμούν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα αναγκαστεί να συναινέσει για το ΕΣΡ.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ακόμα και η πρόταση της ΝΔ για δικό της υποψήφιο (Αθανάσιο Κουτρομάνο) έγινε δεκτή με ικανοποίηση από την Ηρώδου Αττικού.

«Η πρόταση της ΝΔ στέλνει σήμα για συναινέσεις» σημείωσε σχετικά ο Νίκος Παππάς σε εμφανώς χμαηλότερους τόνους από τις προηγούμενες ημέρες. «Με την πρόταση της ΝΔ για τον κ. Κουτρομάνο, βλέπουμε μια σαφή διάθεση αλλαγής στάσης, έστω κι αν αυτή γίνεται με καθυστέρηση μιας μέρας» σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

Σε αυτό το κλίμα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη τόνισε πως “θα ενισχύσουμε το κλίμα συναίνεσης που είδαμε να διαμορφώνεται”, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ανασταλούν τα άρθρα του νόμου Παππά, για τα οποία αντιδρούσε η ΝΔ, ενώ σημείωσε ότι δεν θα προχωρήσει και η νομοθετική παρέμβαση που θα ρύθμιζε το προσωρινό, μεταβατικό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. “Εκτιμώ ότι η ΝΔ θα το ξανασκεφτεί και θα έρθει με μια ώριμη στάση που θα ανταποκρίνεται στο θεσμικό ρόλο που έχει” πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Την ίδια ώρα από το Μαξίμου υπογραμμίζουν τη συμβολή του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση στην επίτευξη του συναινετικού κλίματος που έχει καλλιεργηθεί, ενώ αναφορικά με τη στάση της ΝΔ δεν παραλείπουν να στηλιτεύσουν το γεγονός ότι η Πειραιώς έχει αλλάξει… πέντε γραμμές και αιτήματα αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες.

Αρχικά ζητούσε την παραίτηση της κυβέρνησης, στην συνέχεια την παραίτηση Παππά, μετά περιορίστηκε στο αίτημα για “κατάργηση του νόμου Παππά, μετά μονάχα του άρθρου 2Α για να καταλήξει να προτείνει πρόσωπο ως επικεφαλής του ΕΣΡ.

Σχετικά άρθρα