Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η CIA οργάνωσε ομάδα Κοσοβάρων για αποσταθεροποίηση της Ελλάδας;

Η CIA οργάνωσε ομάδα Κοσοβάρων για αποσταθεροποίηση της Ελλάδας;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CIA - Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, Αλέξης Γρηγορόπουλος, Δημήτρης Φούκας, Κώστας Καραμανλής, Χένρι Κίσινγκερ,

Ενδιαφέρον παρουσιάζει μέρος αναλυτικού ρεπορτάζ της Γιάννας Παπαδάκου στο ΒΗΜΑ, όπου αναφέρεται ότι ο 3ος ειδικός ανακριτής κ. Δημήτρης Φούκας εξετάζει με ιδιαίτερη προσοχή σχέδιο αποσταθεροποίησης την περίοδο της κυβέρνησης Καραμανλή με πολλές πληροφορίες να φθάνουν στο γραφείο του και από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με συνέντευξη του δημοσιογράφου και ερευνητή – αναλυτή κ. Τιερί Μεϊσάν σε τηλεοπτικό σταθμό του εξωτερικού, πληροφορία που προέρχεται από συνεργάτη του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Χένρι Κίσινγκερ αναφέρει ότι το 2008 η CIA είχε οργανώσει στη χώρα μας ομάδα Κοσοβάρων, οι οποίες προκαλούσαν βανδαλισμούς σε ελληνικές πόλεις.

Τώρα οι αρμόδιοι δικαστές υπέβαλαν αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ και ζητούν να πληροφορηθούν αν, στα πλαίσια της κάθαρσης και αυτής της Υπηρεσίας, έχουν εντοπιστεί στοιχεία για τον ταραγμένο Δεκέμβριο του 2008 και επεισόδια και βανδαλισμοί αρκετό χρόνο μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Παράλληλα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος», ο Αμερικανός υπάλληλος της πρεσβείας των ΗΠΑ Γουίλιαμ Μπαζ., ο οποίος εντοπίστηκε στην ανάκριση ως ο κύριος εμπλεκόμενος στο μεγάλο δίχτυ υποκλοπών τηλεφωνημάτων ανώτατων κυβερνητικών στελεχών ήρθε και πρόσφατα στην Ελλάδα, υπηρετώντας βέβαια άλλον ρόλο σε σχέση με την παγίδευση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων το 2004-2005.

Σχετικά άρθρα