Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαρωτικό προβάδισμα στη Ν.Δ. δίνει νέα δημοσκόπηση – “Τσακίζονται” τα μικρά κόμματα

Σαρωτικό προβάδισμα στη Ν.Δ.  δίνει νέα δημοσκόπηση – “Τσακίζονται” τα μικρά κόμματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Public Issue, Δημοσκοπήσεις, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

Σαρωτικό προβάδισμα της Ν.Δ.  κατά 24 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, καταγράφει πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα της Public Issue. Πρόκειται για το περίφημο Πολιτικό Βαρόμετρο που διενεργεί κάθε μήνα η εταιρία και το οποίο μέχρι πρότινος δημοσιευόταν στην εφημερίδα «Αυγή», πριν διακοπεί η σχετική συνεργασία με απόφαση της εφημερίδας.

Τηλεφωνική έρευνα σε δείγμα 1.004 ατόμων

Το Πολιτικό Βαρόμετρο Οκτωβρίου 2016 βασίστηκε σε τηλεφωνική έρευνα που έγινε σε δείγμα 1.004 ατόμων, ηλικίας 17 ετών και άνω που διαθέτει το εκλογικό δικαίωμα μεταξύ 20 και 27 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 42%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18%, η Χρυσή Αυγή 8%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη επίσης 8%, το ΚΚΕ 7,5%, το Ποτάμι 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,5%, οι ΑΝΕΛ 2% και η Ένωση Κεντρώων 2%. Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό 7,5%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 30%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 42% έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συγκεντρώνει το 21%, ενώ κανένας από τους δύο συγκεντρώνει 35%.

Στο ερώτημα για το ποια θεωρείτε καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα, το 34% των ερωτηθέντων απαντάει μια κυβέρνησης της ΝΔ, το 13% μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ το 51% καμία από τις δύο.

Σχετικά άρθρα