Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γεωργιάδης εμφανίζεται ως αμετανόητος “κομμουνιστοφάγος”

Ο Γεωργιάδης εμφανίζεται ως αμετανόητος “κομμουνιστοφάγος”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Νέα Δημοκρατία,

Αμετανόητος για τις δηλώσεις του περί διώξεων των κομμουνιστών στην Ελλάδα εμφανίζεται ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, παρά το γεγονός ότι επισήμως η ΝΔ μέσω του εκπροσώπου τύπου της Γιώργου Κουμουτσάκου αποκήρυξε της απόψεις τους.

Σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στην ερώτηση αν “ήταν «mea culpa» εκ μέρους του όσα είπε για την Αριστερά και προκάλεσαν αντιδράσεις και στο κόμμα της Νέας Δημοκρατία” ο κ. Γεωργιάδης απάντησε:

«Mea culpa»; Όχι, βέβαια. Ίσως έπρεπε να την έχω διευκρινίσει πολύ καλύτερα. Εγώ δεν είπα κάτι που δεν είναι πραγματικότητα. Καλώς- κακώς δεν ευθύνομαι εγώ για το ότι στις πρώην ανατολικές χώρες ο κομμουνισμός κατά κανόνα απαγορεύεται. Αυτό δεν είναι μια απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη. Ούτε εγώ πρότεινα αυτό να συμβεί στην Ελλάδα. Εγώ επισήμανα μια πραγματικότητα. Όπως, επίσης, είναι πραγματικότητα ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ψηφίσει με μεγάλη πλειοψηφία ψήφισμα για τα θύματα του ναζισμού και του κομμουνισμού. Αυτή είναι μια πραγματικότητα στην οποία δεν συνέβαλε η ΝΔ η οποία καταψήφισε τη σχετική πρόταση. Όμως ότι αυτά έχουν συμβεί δεν σημαίνει ότι φταίει γι΄ αυτά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σχετικά με το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ο κ. Κουμουτσάκος, είπε ότι η δήλωση ήταν «μια λάθος δήλωση», ο κ. Γεωργίαδης ισχυρίζεται ότι “ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι ήταν λάθος δήλωση και ότι την ίδια εκείνη μέρα στη Βουλή την ανασκεύασα. Η αλήθεια είναι ότι δεν την ανασκεύασα, τη διευκρίνισα. Θα έπρεπε, πάντως, να έχω διευκρινίσει ότι αναφερόμουν στους οπορτουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στους κομμουνιστές του ΚΚΕ”

Αν τελικά ο κ. Γεωργιάδης αναγνωρίζει ότι ήταν λάθος η δηλώση του;

“Σας είπα: Εάν έπρεπε να την έχω διευκρινίσει από την αρχή καλύτερα, κακώς δεν το έκανα. Το διευκρίνισα αμέσως μετά. Δεν έχει σημασία, πάμε παρακάτω”.

Σχετικά άρθρα