Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης καρφώνει μέχρι και τον Πολύδωρα: Δεν πληροί τις προϋποθέσεις

Ο Μητσοτάκης καρφώνει μέχρι και τον Πολύδωρα: Δεν πληροί τις προϋποθέσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βύρων Πολύδωρας, Διαπλοκή, Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Τηλεόραση,

Μέχρι και τον Βύρωνα Πολύδωρα, που προτάθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα για το ΕΣΡ “καρφώνει” ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ανένδοτο υπέρ των συμφερόντων των καναλαρχών για να μην συγκροτηθεί το ΕΣΡ και να μην γίνει ποτέ ο διαγωνισμός.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ, ο Βύρων Πολύδωρας “δεν πληροί τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο θεσμός”.

Ως αιτιολογία η ΝΔ προβάλλει τη στήριξη που είχε παράσχει με δηλώσεις του στο παρελθόν ο Βύρων Πολύδωρας στο νόμο Παππά, αλλά και τις δηλώσεις του για συνεργασία ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή “πράγματα αδιανόητα για τη Νέα Δημοκρατία”, όπως σημειώνουν από το Μοσχάτο.

Στην ανακοίνωσή του το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καλεί εκ νέου την κυβέρνηση να μην παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια και τονίζει ότι απαιτείται αμέσως νομοθετική ρύθμιση, την οποία η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή, για να επιστραφούν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Η Κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, δείχνει ότι βρίσκεται σε απελπισία. Οφείλει να προσαρμοστεί στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, αντί να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αφορούσε στα πρόσωπα που συνθέτουν το Ε.Σ.Ρ., αλλά στην αντισυνταγματική μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Ε.Σ.Ρ. στον κ. Παππά.

Απαιτείται αμέσως νομοθετική ρύθμιση, την οποία η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή, για να επιστραφούν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα.

Η στελέχωση του Ε.Σ.Ρ. με πρόσωπα εγνωσμένου κύρους θα ακολουθήσει αμέσως μετά.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι γνωρίζουν, ότι το πρόσωπο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, που προτείνεται από τον κ. Τσίπρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί».

Σχετικά άρθρα