Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολύδωρας για ΕΣΡ: Να είμαι παράγοντας θεσμικής εξομάλυνσης – Δεν πάει άλλο

Πολύδωρας για ΕΣΡ: Να είμαι παράγοντας θεσμικής εξομάλυνσης – Δεν πάει άλλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βύρων Πολύδωρας, Διαπλοκή, Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, Μέγαρο Μαξίμου, Νέα Δημοκρατία,

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Πολύδωρας, ο οποίος επελέγη από τον Αλέξη Τσίπρα ως συναινετικό πρόσωπο που θα μπορούσε να δώσει ένα τέλος στο αδιέξοδο του ΕΣΡ έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους και τόνισε ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση.

“Για το θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ όπως ξέρετε η κατάσταση στο θέμα αυτό είναι σε ένα βραχυκύκλωμα και θεωρώ την πρόταση που μου έγινε να αναλάβω πρόεδρος ως τιμητική αλλά και ως πρόταση για μια θέση ευθύνης. Αυτό που εξέθεσα στον κ. Τσίπρα είναι ότι με συνταγματική συμπεριφορά δεχόμαστε την απόφαση του ΣτΕ και εννοούμε ότι το καίριο σημείο είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ με ότι προβλέπεται από το Σύνταγμα. Αυτή είναι η νέα θέση για την πρόταση συγκρότησης του ΕΣΡ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι η ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια ο κ. Πολύδωρας απάντησε ότι δεν κάνω επικοινωνιακά τεχνάσματα, δεν είδα κάτι τέτοιο κατά τη συνάντηση είδα τάση για συναίνεση. Δεν ξέρω τι κάνει η ΝΔ, εκτίνεται στην ανάληψη της πρωτοβουλίας μου να επικοινωνήσω με όλους τους αρχηγούς, να εκθέσω τις σκέψεις μου και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας με με πνεύμα συνεναινετικο. Δεν πάει άλλο το αδιέξοδο. Θέλω να συμβάλω στη θεσμική εξομάλυνση. Μέχρι και την ένταση με τη Δικαιοσύνη δεν την εννοώ, θέλω να είμαι παράγων εξομάλυνσης θεσμικής και νομικής αξίας, ο τόπος έχει προβλήματα”.

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, όπως είχε προγραμματιστεί από το πρωί του Σαββάτου πέρασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ο πρώην βουλευτής και υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Βύρων Πολύδωρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας με την πρόταση στον Βύρωνα Πολύδωρα για να αναλάβει την Προεδρία του ΕΣΡ, κατόπιν της Διάσκεψης των Προέδρων που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα στις 5 το απόγευμα, επιχειρεί να δώσει ένα τέλος στο διαρκές μπλόκο της ΝΔ που επιμένει στην απόσυρση άρθρων του νόμου Παππά που κρίθηκαν συνταγματικά.

Ενόψει της συνεδρίασης της Δευτέρας για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, το Μέγαρο Μαξίμου προαναγγέλλει ότι το πρόσωπο που θα προτείνει για πρόεδρο του ΕΣΡ «δύσκολα θα μπορούσε να το απορρίψει η Ν.Δ.» επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η εκ νέου άρνηση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ θα αποτελέσει θεσμική εκτροπή.

Αναλυτικά, οι κυβερνητικές πηγές ανέφεραν:

«Η συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης είναι συνταγματική υποχρέωση των κομμάτων. Η διαρκής μέχρι σήμερα άρνηση της Ν.Δ. να συμβάλει στη συγκρότησή του, αποτελεί θεσμική παρεκτροπή, ιδιαίτερα τώρα, μετά και την απόφαση του ΣτΕ, ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να γίνει αποκλειστικά από το ΕΣΡ.

Όσοι επιμείνουν να αρνούνται να συμβάλουν στη συγκρότησή του, σημαίνει ότι μπλοκάρουν συνειδητά οποιαδήποτε δυνατότητα να μπει τάξη στην ασυδοσία του τηλεοπτικού τοπίου. Τα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, έχοντας σαφή πρόθεση τη συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, θα προτείνουν στη διάσκεψη των προέδρων της Δευτέρας, πρόσωπο για τη θέση του προέδρου, το οποίο η Ν.Δ. δύσκολα θα μπορούσε ένα απορρίψει.

Έτσι λοιπόν, τη Δευτέρα ο ελληνικός λαός θα βγάλει τελεσίδικα τα συμπεράσματά του για το αν ο πραγματικός στόχος της Ν.Δ. είναι η συνταγματική ορθότητα ή η διαρκής θεσμική αυθαιρεσία, με στόχο την οριστική υπονόμευση οποιοδήποτε διαγωνισμού».

Διαβάστε το πλάνο της κυβέρνησης με τις πρωτοβουλίες της Δευτέρας και την επιστροφή των αρμοδιοτήτων για τις άδειες και το διαγωνισμό στο ΕΣΡ εδώ.

Διαβάστε όλο το παρασκήνιο για το ΕΣΡ και τη ΝΔ εδώ

Σχετικά άρθρα