Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιμένει στην κατάργηση συνταγματικών διατάξεων του ν. Παππά η ΝΔ

Επιμένει στην κατάργηση συνταγματικών διατάξεων του ν. Παππά η ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βύρων Πολύδωρας, Διαπλοκή, Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Τηλεόραση,

Αμετακίνητη στην υπεράσπιση των συμφερόντων που θέλουν την κατάργηση και των συνταγματικών διατάξεων του νόμου Παππά της παραμένει η Νέα Δημοκρατία μετά και τις τελευταίες εξελίξεις για την προεδρία του Εθνικού Ραδιοτηλεόρασης και την πρόταση της κυβέρνησης να αναλάβει ο Βύρων Πολύδωρας.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική μονάχα τη διάταξη 2Α, για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ στον υπουργό, κρίνοντας συνταγματικές όλες τις άλλες προβλέψεις του νόμου, όπως το μίνιμουμ εργαζομένων, το πρόγραμμα, οι κτηριακές υποδομές. Επομένως τι από αυτά δεν θέλει η ΝΔ; Ή μήπως απλά δεν θέλει να γίνει ο διαγωνισμός για να μην πληρώσουν οι καναλάρχες;

Με μια σκληρή ανακοίνωση το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη αναφέρουν χαρακτηριστικά πως “δεν είναι θέμα προσώπων, είναι θέμα θεσμών, είναι θέμα πολιτεύματος”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά υπέρ της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα και καταργούσε ο νόμος Παππά.

Επομένως τις επόμενες ημέρες ο νόμος Παππά πρέπει να αντικατασταθεί από νόμο που θα υλοποιεί αυτά που το Σύνταγμα προβλέπει, ώστε αμέσως μετά να συσταθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Η Κυβέρνηση, έστω και μία φορά, ας αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και ας εγκαταλείψει τα επικοινωνιακά παιχνίδια».

Σχετικά άρθρα