«Ήταν μάχη απέναντι σε ένα σύστημα καταπατητών της δημόσιας περιουσίας, με πολύ μεγάλες προεκτάσεις στο πολιτικό σύστημα του τόπου», δηλώνει ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, αναφορικά με την έκβαση του θέματος των τηλεοπτικών αδειών, σε συνέντευξη του στην εφημεφίδα «Αγορά» και προσθέτει: «Έριξαν λάσπη, πίεσαν… Αυτός ήταν ο τρόπος τους. Λειτούργησαν ως καουμπόηδες στο Φαρ Ουέστ με σερίφη τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».
Ο υπουργός χαρακτηρίζει αυτά τα κόμματα «σύμμαχους» των καναλαρχών και κατακρίνει την αξιωματική αντιπολίτευση για τον ρόλο της ως «γραφείο Τύπου τους. Αντί να απολογούνται για τη λεηλασία της χώρας», όπως σημειώνει αναφερόμενος στο ζήτημα της DIGEA η οποία «έδωσε 18 εκατ. ευρώ για όλο το τηλεοπτικό φάσμα, όταν το 1/3 από αυτές τις συχνότητες, για την κινητή τηλεφωνία, απέφερε περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ».
Ο κ. Σπίρτζης κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα τι άλλο θα έκανε η κυβέρνηση, εάν γύριζε πίσω ο χρόνος, απαντά «τίποτα διαφορετικό» και προσθέτει ότι από την αρχή έγινε μεγάλο επικοινωνιακό θέμα η διαδικασία, ενώ δόθηκε μεγάλη μάχη από τον Νίκο Παππά και όλους τους εμπλεκόμενους. Σημειώνει ότι «η μάχη δεν ήταν τεχνοκρατική ή νομική» και σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ αναφέρει: «Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια οι αποφάσεις του έχουν συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση και ενισχύουν το αίσθημα της κοινωνικής αδικίας και θεσμικής απαξίας». Αποτέλεσμα, σημειώνει, είναι να πληρώνουν οι αδύναμοι και όχι οι έχοντες, να κλείνει η αδειοδοτημένη ΕΡΤ με τη σφραγίδα του ΣτΕ και να συνεχίζουν οι μη αδειοδοτημένοι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, να επιστρέφονται 255 εκατομμύρια ισχυρών οικονομικών παραγόντων που προορίζονταν για κοινωνικές δράσεις, ενώ δεν νοιάζεται κανείς για τα μόλις 18 εκατ. του διαγωνισμού της DIGEA με όλες τις γνωστές παρανομίες.
Ο υπουργός δηλώνει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύριος στόχος της που είναι η αποσύνδεση της εξάρτησης του πολιτικού κόσμου από τα ΜΜΕ. Υπογραμμίζει ότι η συνολική δράση στηρίχθηκε στους άξονες της αντιμετώπισης του σχεδίου ακραίων κύκλων της Ευρώπης να αποπληθωρίσουν τη χώρα, της ενίσχυσης της διαφάνειας στον θεσμικό τομέα και στη σύγκρουση με τα συμφέροντα.
Σε ό,τι αφορά το τελευταίο αυτό ζήτημα εντός υπουργείου, ο κ. Σπίρτζης αναφέρει ορισμένες περιπτώσεις όπως: Η εξοικονόμηση πάνω από 700 εκατ. από τους παραχωρησιούχους εργολάβους.Επίσης βρέθηκαν διευθυντές που παρακολουθούσαν τα έργα με εταιρεία και τρία κότερα στο όνομά τους. Λειτουργοί εμπλεκόμενοι σε κλοπή χρημάτων και εισιτηρίων στα μετρό. Άνθρωποι με εκατομμύρια στο όνομά τους από αεροπορικές εταιρίες κλπ οι οποίοι απολύθηκαν και παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη.
Τέλος αναφερόμενος στα εσωκομματικά, ο κ. Σπίρτζης δηλώνει ότι υπάρχουν στελέχη που μπορεί να μην προέρχονται από την Αριστερά αλλά με περισσότερη αριστερή πολιτική και σοσιαλιστές που έφυγαν για να μην δώσουν άλλοθι στη «δεξιά Σοσιαδημοκρατία» που υπηρέτησε τον νεοφιλελευθερισμό με συνέπεια μεγαλύτερη από όσο οι συντηρητικές δυνάμεις τα τελευταία χρόνια, αναφέροντας «αυτό που έχει απομείνει σήμερα ως «καρικατούρα σοσιαλισμού» και ευτυχώς έχει αλλάξει όνομα, σε «Δημοκρατική Συμπαράταξη»».