Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να ανοίξουμε τα σύνορα και να υποδεχθούμε τους πρόσφυγες της Συρίας!

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να ανοίξουμε τα σύνορα και να υποδεχθούμε τους πρόσφυγες της Συρίας!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μετανάστες, Πρόσφυγες, Σάμος, Συρία, ΣΥΡΙΖΑ,

“Μετά την Πάλαιρο και το Φαρμακονήσι, το σημερινό ναυάγιο στη Σάμο, με έξι πρόσφυγες νεκρούς και περί τους 22 αγνοουμένους, προστίθεται στη μακάβρια λίστα των ‘μεμονωμένων περιστατικών’ που έχουν μετατρέψει το Αιγαίο σε πλωτό νεκροταφείο και την Ευρώπη σε φονικό φρούριο”, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του με αφορμή το τραγικό περιστατικό με το ναυάγιο στη Σάμο.

Και συνεχίζει: “Η περίφραξη των συνόρων κοστίζει ζωές σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Και μαζί κοστίζει εξωφρενικά ποσά, που θα μπορούσαν να έχουν διατεθεί για την υποδοχή των προσφύγων. Ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός για την επόμενη εξαετία «Ορίζοντας 2020» προβλέπει 4.648 δις για την περαιτέρω ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού συστήματος “περίφραξης” των συνόρων. Την ίδια στιγμή, από τον Απρίλιο του 2011 μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο η Ε.Ε. έχει δεχτεί περί τις 76.373 αιτήσεις ασύλου Σύρων προσφύγων – μόλις το 4% όσων υπολογίζεται ότι έχουν ξεφύγει από τον πόλεμο. Από τις αιτήσεις αυτές, η Ελλάδα έχει δεχτεί μόλις 1.019.

Αντί να συμβάλει ώστε να εισακουστούν οι εκκλήσεις του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες του πολέμου, κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση: παραδέχεται ανοιχτά την πολιτική αποτροπής που ακολουθεί, αρνείται να συνεργαστεί με οργανώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστία για την κατάργηση των παράνομων επαναπροωθήσεων και αναθέτει το προσφυγικό εξ ολοκλήρου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη”.

Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ που φιλοδοξεί να κυβερνήσει τη χώρα, δεν μας λέει ξεκάθαρα τι προτείνει. Δηλαδή, η Ελλάδα της κρίσης, που τα δικά της παιδιά φεύγουν πρόσφυγες και μετανάστες, να υποδεχτεί στο ήδη βεβαρημένο και εκρηκτικό κοινωνικό περιβάλλον, που τροφοδοτεί συνεχώς τη Χρυσή Αυγή, και τους εκατοντάδες χιλιάδες Σύρους πρόσφυγες; Επίσης, μας κάνει εντύπωση, που ο ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε να καταδικάσει -για μια ακόμη φορά- τα τουρκικά κυκλώματα δουλεμπορίας που στην πραγματικότητα είναι τα μόνα υπεύθυνα που άνθρωποι πνίγονται στο Αιγαίο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί, διαρκώς, να εμφανίσει τη φύλαξη των συνόρων μας ως έγκλημα και τους ακρίτες που τα φυλάνε ως “εγκληματίες” κι αποφεύγει με επιμέλεια να καταδικάσει το οργανωμένο δουλεμπόριο της Άγκυρας. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι εκτός από τη Θράκη ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται “πιέσεις” της Άγκυρας και στο Αιγαίο…

Σχετικά άρθρα