Απόφαση- κόλαφο για την πολιτική της κυβέρνησης χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM». Τόνισε δε, ότι είναι πλέον εμφανές ότι «υπάρχει ανάγκη εκλογών στη χώρα».
«Χθες, η απόφαση του ΣτΕ ήταν μία απόφαση- κόλαφος για την πολιτική της κυβέρνησης και μάλιστα με την πιο εμβληματική πολιτική της κυβέρνησης, που έχει να κάνει με το θέμα του ελέγχου του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Υπήρξε κι άλλο ένα γεγονός καταλυτικό, ο τρόπος αντίδρασης της κυβέρνησης στην απόφαση του ΣτΕ. Και ο τρόπος ήταν αντιθεσμικός, αντιδημοκρατικός και με έντονα χαρακτηριστικά μιας ολοκληρωτικής νοοτροπίας. Πρώτη φορά κυβέρνηση στρέφεται με τέτοιο μένος και με τέτοια βαριά υπονοούμενα κατά του ΣτΕ, πλήττοντας στην καρδιά την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.
Από τα παραπάνω, σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος, «το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η κυβέρνηση έχει υποστεί μία δεινή πολιτική ήττα και ότι πλέον μπαίνει σ’ έναν δρόμο ανεξέλεγκτης φθοράς. Η αίσθησή μας είναι ότι πλέον γίνεται εμφανές ότι υπάρχει ανάγκη εκλογών στη χώρα. Αυτό είναι κάτι το οποίο λέγαμε και πριν, τα τελευταία γεγονότα έρχονται να το επιβεβαιώσουν».
Σημείωσε ότι «η ΝΔ θα καταθέσει πολύ σύντομα τη δική της πρόταση διεξόδου από το σημερινό αδιέξοδο μετά την καταλυτικής σημασίας απόφαση του ΣτΕ» και πρόσθεσε: «Τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο πρέπει να μπει αλλά να διασφαλίσει τα χαρακτηριστικά μιας λειτουργούσας δημοκρατίας […] και να μειωθεί η δυνατότητα της εκτελεστικής εξουσίας να ορίζει με τρόπο απόλυτο τα θέματα του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, όπως συνέβαινε με τον νόμο Παππά».
Χαρακτήρισε «ευθεία προσβολή στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης με υπονοούμενα βαριά, ότι ουσιαστικά το ΣτΕ έπαιξε ένα παιχνίδια διαπλοκής και συμφερόντων» τις χθεσινές δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη και πρόσθεσε: «αυτά δεν είναι βήματα στα οποία πρέπει να κινείται μία δημοκρατία και μία δημοκρατική κυβέρνηση».