Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση ήττας στις εκλογές

Θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση ήττας στις εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Παναγιώτης Λαφαζάνης,

Η Αριστερή Τάση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, περιμένει στη γωνία με αφορμή τα αποτελέσματα των εκλογών του Μαΐου, γράφει η Λαμπρή – Μαρία Γεωργίου σε άρθρο της στο news4all.gr και εξηγεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει όλη σχεδόν την Ελλάδα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν «πείθει» ούτε ένα μεγάλο Δήμο, ούτε μία Περιφέρεια, με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι της Ελιάς (σ.σ. ποιος το περίμενε) να έχουν προβάδισμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρνει να κεφαλαιοποιήσει την κρίση. Τα δημοσκοπικά ποσοστά του για τις εθνικές και ευρωπαϊκές εκλογές, έχουν πιάσει «ταβάνι». Παρουσιάζει δε έντονη αποσυσπείρωση σε σχέση με τις εκλογές του 2012.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρνει να κεφαλαιοποιήσει τα ακροδεξιά κυβερνητικά κρούσματα της ΝΔ.

Η διχαστική ρητορική (για ευρώ και εθνικά θέματα) που προκαλεί σύγχυση, οδηγεί ακόμη και τους πιο αγανακτισμένους του κεντρώου χώρου να συνειδητοποιήσουν πως πίσω από την πολιτική Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει σχέδιο.

Η πλευρά Λαφαζάνη υποστηρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να συνεχίσει ανοιχτά υπέρ της ευθείας απειλής για έξοδο από την Ευρωζώνη με μονομερή διαγραφή χρεών και μη τήρηση συμβατικών υποχρεώσεων. Οδηγώντας τη χώρα σε ένα βαλκανικό σκοτάδι.

Η αριστερή πλευρά Λαφαζάνη πιστεύει πως ο Αλέξης Τσίπρας πατάει σε δύο βάρκες για να ικανοποιεί το επαναστατικό προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα τις σχέσεις του με ξένες δυνάμεις που τον κρατούν στον πάγο ως «εναλλακτική» λύση – όπως υποστηρίζει.

Η ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα, στο τέλος Μαϊου θα κριθεί. Όχι μόνο γιατί δεν κατάφερε να αντλήσει δύναμη από τις δυσκολίες του Ελληνικού λαού –παρά τον λαϊκίστικο λόγο του, αλλά γιατί κυρίως δεν παρουσίασε κάποιο ρεαλιστικό πλάνο για την ανάπτυξη.

Η ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα θα κριθεί ακόμη γιατί απέδειξε πως δεν ενδιαφέρεται για τη σωτηρία της Ελλάδας, αλλά για την καταστροφική αντιπολίτευση, αρνούμενος να συμμετάσχει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, όπως έπραξαν οι άλλες δυνάμεις του κέντρου, καταλήγει στο σχόλιό της η δημοσιογράφος.

Σχετικά άρθρα