Ισλαμικό ΚράτοςΕθνικές Εκλογές 2023
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δένδιας: Μάς συμφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία μέχρι να πέσει σαν “ώριμο φρούτο”, αλλά…

Δένδιας: Μάς συμφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία μέχρι να πέσει σαν “ώριμο φρούτο”, αλλά…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νέα Δημοκρατία, Νίκος Δένδιας,

Η Νέα Δημοκρατικά δεν ζητά εκλογές από «καπρίτσιο», αν και τη συμφέρει να μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ώστε να καταρρεύσει σαν «ώριμο φρούτο», δηλώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Δένδιας μιλώντας στο ΑΜΠΕ.

Όπως υποστηρίζει, το μεγάλο ζήτημα όμως είναι ότι μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει με συνολική κατάρρευση η χώρα:

«Ήδη, όχι μόνο στην πραγματική οικονομία, η οποία σε πείσμα των αισιόδοξων διακηρύξεων «βουλιάζει» ολοένα και περισσότερο, αλλά και σε μία σειρά κρίσιμων τομέων, από το προσφυγικό/μεταναστευτικό μέχρι την κατάσταση στα νοσοκομεία και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τα προβλήματα βαίνουν ραγδαίως επιδεινούμενα. Όσον αφορά το χρέος, φοβάμαι ότι ο κ. Τσίπρας αναλώνει τεράστιο διαπραγματευτικό κεφάλαιο, σε ζήτημα που είναι μεν σημαντικό, αλλά όχι το μείζον υπό τις παρούσες συνθήκες. Το αδιέξοδο στο οποίο βαδίζει η χώρα με αυτές τις τεράστιες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις και με αυτά τα θηριώδη πλεονάσματα, θα έπρεπε να απασχολεί κυρίως την κυβέρνηση και τους εταίρους».

Αναφερόμενος στον νόμο Παππά, υποστηρίζει πως «ο δρόμος που επέλεξε η κυβέρνηση είναι ολισθηρός και θα την οδηγήσει σε αδιέξοδο».

Σημειώνει ακόμη ότι η θέση της ΝΔ «πρώτα κατάργηση του νόμου και μετά σύσταση του ΕΣΡ» δεν είναι «εκβιασμός» και πως είναι υποχρέωση της κυβέρνησης η ικανοποίηση του αιτήματος για την κατάργηση ενός αντισυνταγματικού νομοθετήματος.

Ερωτηθείς «τι σημαίνει η απόφαση του ΣτΕ να κάνει δεκτές τις προσφυγές των καναλιών», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., απαντά ότι σημαίνει «πως υπάρχουν δικαστές οι οποίοι αρνούνται να υποκύψουν σε πρωτόγνωρους εκβιασμούς».

Στην ερώτηση «αν υπάρχουν δύο γραμμές στη Ν.Δ. αναφορικά με τη σύσταση του ΕΣΡ» ο κ. Δένδιας σημειώνει ότι δεν υπάρχουν δύο γραμμές και υποστηρίζει ότι «η ηγεσία της του κόμματος θα αποφασίσει τι θα πράξει αναφορικά με τις ευθύνες της κυβέρνησης για συγκεκριμένες μεθοδεύσεις στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών», αφήνοντας όλα τα σενάρια ανοικτά.

Σχετικά άρθρα