Ισλαμικό ΚράτοςΜετάλλαξη Όμικρον
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση μετατρέπεται σε παράγοντα βίας και αποσταθεροποίησης”

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση μετατρέπεται σε παράγοντα βίας και αποσταθεροποίησης”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέκος Αλαβάνος, Ουκρανία,

Ανακοίνωση για τα γεγονότα στην Ουκρανία εξέδωσε το Σχέδιο Β του Αλέκου Αλαβάνου και το συνεργαζόμενο με αυτό Δίκτυο Σοσιαλιστών.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο:

Μήνες μετά την ανάμειξη της ΕΕ και των ΗΠΑ στην Ουκρανία, με την αντίστοιχη καθοδηγούμενη και πραξικοπηματική αλλαγή ηγεσίας, η κρίση στη χώρα αυτή λαμβάνει ολοένα μεγαλύτερες διαστάσεις, βυθίζοντάς την στο αίμα και στην εμφύλια σύγκρουση.

Η ΕΕ μετατρέπεται σε παράγοντα βίας και αποσταθεροποίησης. Οι κυβερνήσεις της Γερμανίας, της Γαλλίας, των ΗΠΑ αλλά και της προεδρεύουσας Ελλάδας φέρουν βαρύτατη ευθύνη, καθώς στο πλαίσιο μιας ιμπεριαλιστικής, τυχοδιωκτικής πολιτικής δίχασαν ένα λαό και τον ωθούν στην καταστροφή. Στήριξαν, συνεργάστηκαν και αναγνώρισαν ανοιχτά μια φιλοναζιστική και εμπρηστική αντιρωσική κυβέρνηση, στα πλαίσια του ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία.

Με βάση τη σημερινή χαοτική κατάσταση στην Ουκρανία, όροι για οποιαδήποτε επίλυση είναι:

α) η απομάκρυνση της πραξικοπηματικά διορισμένης κυβέρνησης του Κιέβου,

β) η απομόνωση και τιμωρία των ακροδεξιών και Ναζί συνεργατών της για τις θηριωδίες τους,

γ) η απομάκρυνση όλων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων από την περιοχή, με πρώτες τους εμπρηστές ΗΠΑ και ΕΕ.

Διάλυση Γιουγκοσλαβίας, Κύπρος, διάλυση των οικονομιών και επιτροπείες στις χώρες του νότου, ο κατάλογος, δυστυχώς, είναι μακρύς για την τραυματισμένη «ευρωπαϊκή ιδέα». Η νεοφιλελεύθερη και ιμπεριαλιστική Γερμανική ΕΕ παράγει φτώχεια, ανεργία, φασισμό και πόλεμο. Δεν παράγει ευημερία και σταθερότητα όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση.

Το να «μη γίνει της Ουκρανίας» στη χώρα μας, δε σημαίνει υποταγή και αποδοχή της κυρίαρχης πολιτικής της ΕΕ. Σημαίνει ανατροπή αυτής της πολιτικής, σημαίνει απομόνωση των νεοναζί και του εθνικισμού στη χώρα μας, σημαίνει απόκρουση των όποιων τυχοδιωκτικών πολιτικών σε σχέση με ευαίσθητα θέματα.

Ο ενωμένος και θαρραλέος ελληνικός λαός με την ανάπτυξη του φιλειρηνικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος –αλλά και στις ευρωεκλογές- μπορεί να στείλει μήνυμα υπέρ της ειρήνης και κατά αυτής της Ευρώπης που καταστρέφει χώρες και λαούς.

Σχετικά άρθρα