Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκλογές το 2014 βλέπει ο Φώτης Κουβέλης

Εκλογές το 2014 βλέπει ο Φώτης Κουβέλης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΗΜΑΡ, Εκλογές, Ευάγγελος Βενιζέλος, Φώτης Κουβέλης,

Εκλογές μέσα στο 2014 ή το αργότερο το Μάρτιο του 2015, λόγω εκλογής προέδρου Δημοκρατίας προβλέπει ο Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξη του στο Βήμα.
¨Οπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ «αν μέσα στο 2014 υπάρξουν νέα μέτρα και δεν αλλάξουν οι κυβερνητικές πολιτικές, τότε οι εκλογές θα έρθουν ως αυτονόητη συνέπεια υπαρκτών αδιεξόδων».

Σε ερώτηση αν η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι μια άλλη ευκαιρία για προσφυγή στις κάλπες , ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι «Αυτή η Βουλή δεν έχει τους συσχετισμούς για να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι πλέον διαδικαστικό ζήτημα, συναρτάται εκ των πραγμάτων και με το περιεχόμενο των ασκούμενων πολιτικών. Αυτές θα προσδιορίσουν με πολύ αποφασιστικό τρόπο τι θα γίνει με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και δεν βλέπω να έχει πρόθεση αλλαγής πολιτικής η κυβέρνηση. Θεωρώ, όμως, ότι είναι λάθος να ανοίξει τώρα, παραμονές των ευρωεκλογών, η συζήτηση για την συνταγματική αναθεώρηση, η οποία απαιτεί μια ευρύτερη συνεννόηση των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου. Το Σύνταγμα είναι το consensus μιας κοινωνίας».

Ακόμη ο κ. Κουβέλης , επανέλαβε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, και εμμέσως πλην σαφώς έκανε λόγο για έλλειψη πολιτικού πολιτισμού εκ μέρους του Ευάγγελου Βενιζέλου.
«Εμείς είπαμε ότι δεν συνεργαζόμαστε με το ΠαΣοΚ από τη στιγμή που, κατά τη δική μας εκτίμηση, είναι ενταγμένο στρατηγικά στη συνεργασία με τη ΝΔ και μάλιστα με μια συμφωνία ως το 2018», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Σε ότι αφορά τον κ. Βενιζέλο και τις τοποθετήσεις του με αφορμή την παρουσία του κ. Παπανδρέου στην παρουσίαση του βιβλίου της κυρίας Κοππά, ο κ. Κουβέλης είπε «Εγώ δεν παρακολουθώ ούτε τους χαρακτηρισμούς ούτε και την έλλειψη ψυχραιμίας και τον αφήνω να χαίρεται τον δικό του πολιτικό πολιτισμό».

Σχετικά άρθρα