Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζανακόπουλος: Έχουμε καταφέρει πληγωμένοι να είμαστε ακόμα όρθιοι

Τζανακόπουλος: Έχουμε καταφέρει πληγωμένοι να είμαστε ακόμα όρθιοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ΣΥΡΙΖΑ,

Την ανάγκη ανασυγκρότησης και αναστοχασμού του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να δεθεί με την κοινωνία υπογράμμισε από το βήμα του Συνεδρίου ο επικεφαλής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

“Αυτό είναι ένα συνέδριο συνέχειας μιας ριζοσπαστικής αριστεράς, η οποία κατάφερε να είναι η πρώτη αριστερή κυβέρνηση μέσα από τα σωστά και τα λάθη της. Αυτό το συνέδριο δεν μπορεί παρά να είναι ένα συνέδριο ανασυγκρότησης για τη μεγάλη σύγκρουση που είναι παρούσα”, δήλωσε χαρκτηριστικά.

“Δεν βοηθά το αν ήταν νίκη ή ήττα η διαπραγμάτευση. Να δούμε το αποτέλεσμα ως προσωρινή ανακωχή με τους πιστωτές, όχι όμως με το οικονομικό σύστημα εξουσίας, με το οποίο βρισκόμαστε σε ανοιχτή σύγκρουση. Έχουμε καταφέρει πληγωμένοι, μαγεμένοι να είμαστε ακόμα όρθιοι. Αυτό το καταλαβαίνουν οι ολιγάρχες.

Επιπλέον, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος άφησε σαφείς αιχμές προς τους επικριτές για την… κριτική, τονίζοντας πως το ερώτημα εάν θα μπορούσε να έχει διαφορετικό αποτέλεσμα η διαπραγμάτευση “έχει νόημα εάν έχουμε έναυσμα για αυτοκριτική και όχι για αυτομαστίγωμα”.

“Υπήρξαν δυνάμεις στο κόμμα που πίστευαν ότι οι δανειστές θα πειστούν με ορθολογικά επιχειρήματα. Σ΄αυτή τη σύγκρουση δεν αποφασίζει η αλήθεια, αλλά η ισχύς. Έχουμε μπροστά μας να κάνουμε με δύο διαφορετικά μοντέλα για την οργάνωση της κοινωνίας. Κόμμα οργανικά δεμένο με την κοινωνία, όχι στελεχών και προσωπικών διευθετήσεων” τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σχετικά άρθρα