Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μουζάλας: Τα πράγματα στο προσφυγικό είναι πλέον διαχειρίσιμα

Μουζάλας: Τα πράγματα στο προσφυγικό είναι πλέον διαχειρίσιμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Μουζάλας, Μετανάστες, Πρόσφυγες, ΣΥΡΙΖΑ,

“Τα πράγματα στο προσφυγικό είμαι διαχειρίσιμα, δεν βρεθήκαμε τυχαία εκεί, βρεθήκαμε γιατί στην κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και γιατί εσείς εμπλακήκατε” υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιάννης Μουζάλας, από το βήμα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μουζάλας σημείωσε ότι από την χώρα πέρασαν ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά παγκόσμια υπήρξε πλήρης καταγραφή όσων βρίσκονται στην χώρα και δεν παρουσιάστηκε ούτε μια επιδημία, όπως και πολύ λίγα κρούσματα βίας.

“Αυτό δεν έγινε τυχαία, το κάνατε εσείς, το έκανε η κυβέρνηση” επισήμανε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης συμπληρώνοντας ότι “εκκενώσαμε την Ειδομένη σε δύο μήνες χωρίς να ανοίξει μύτη” κι αντιπαραβάλλοντας την κατάσταση που επικρατεί στο Καλαί, αλλά κι αυτή που επικρατούσε στο παρελθόν σε Ηγουμενίτσα και Πάτρα.

Ο Γιάννης Μουζάλας υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε 1.149 θέσεις φιλοξενίας μεταναστών και τις έκανε 50.000, δεν υπάρχουν μετανάστες στους δρόμους, ενώ, μέσα σε τρεις μήνες, τα προσφυγόπουλα είναι κατά 90% εμβολιασμένα και πάνε σχολείο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε το πρόβλημα πολιτικά, καθώς η εμπειρία της χώρας ήταν “εν κενώ” με μόνη εμπειρία τις “σκούπες” και τις φυλακίσεις.

Ο Γιάννης Μουζάλας παραδέχτηκε λάθη και ζήτησε την συνέχιση της ενεργοποίησης και των μελών του κόμματος.

“Μην μου λέτε ότι υπάρχουν σκουπίδια στα camps, οργανωθείτε να μαζέψετε τα σκουπίδια μέχρι να μπορέσει το κράτος να τα μαζέψει” παρατήρησε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι “δεν υπάρχει προσφυγικό ρεύμα χωρίς να βιαστεί παιδάκι” και τονίζοντας ότι “το προσφυγικό είναι πολιτική παρέμβαση κι όχι φιλανθρωπία”.

Ένα κομμάτι του κόμματος πολέμησε την συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης επισήμανε ότι “ένα κομμάτι του κόμματος πολέμησε την συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας” επιμένοντας ότι “ήταν η καλύτερη που μπορούσαμε να πάρουμε”.

Ο Γ. Μουζάλας υπενθύμισε ότι πριν την συμφωνία έμπαιναν στην χώρα 2.000 πρόσφυγες την ημέρα και σήμερα 130-150 την ημέρα, ενώ υπογράμμισε ότι “το 80% της αυτοδιοίκησης δεν είναι με μας, οι επιστημονικοί σύλλογοι και τα επιμελητήρια δεν είναι με μας”. Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης σχολίασε ακόμα ότι “η κοινωνία είχε μάθει να φοβάται κι εμείς την ξεφοβίσαμε”.

Ο Γ. Μουζάλας δεσμεύτηκε για δημιουργία καλύτερων δομών φιλοξενίας και για αντιμετώπιση του ζητήματος των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων μέσα στους επόμενους 6-12 μήνες, ενώ δεν έκρυψε τις καθυστερήσεις στις διαδικασίες ασύλου, αν κι υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε 100 υπαλλήλους και σήμερα εργάζονται στις υπηρεσίες 800 άτομα και σε τέσσερις μήνες θα εργάζονται 1.200 άτομα.

“Έχω στοχοποιηθεί από μερίδα του κόμματος που μονοπωλεί τον τίτλο του ανθρωπιστή” τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και παρακίνησε: “Ας μαζευτούμε, χαράξτε μια γραμμή και την ακολουθούμε, αλλά οι μαγκιές έξω από το Συνέδριο βλάπτουνε”.

Σχετικά άρθρα