Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διπλό “όχι” των 53 σε ιδιοκτησία Μνημονίου και ΠΑΣΟΚους

Διπλό “όχι” των 53 σε ιδιοκτησία Μνημονίου και ΠΑΣΟΚους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Μνημόνιο, Οδυσσέας Βουδούρης, ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Τζουμάκας, ΣΥΡΙΖΑ,

Την αντίθεσή τους στο “άνοιγμα” του ΣΥΡΙΖΑ σε στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ εκφράζουν οι “53+” κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, οι “53+” ζητούν την αποποίηση της ιδιοκτησίας του μνημονίου, υπογραμμίζοντας ότι “υπογράφηκε με το πιστόλι στον κρόταφο”.

Τι αναφέρει το κείμενο των “53+”

“Η σύγκριση μνημονίων, ‘το δικό μας είναι καλύτερο από τα προηγούμενα’, φράση που έχει ειπωθεί αρκετές φορές ή ακόμη η αναφορά ότι η συμφωνία δεν εξαντλεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, λες και το μνημόνιο είναι μέρος του δικού μας προγράμματος, όχι μόνο δεν βοηθάει, αλλά σταδιακά μπορεί να δημιουργήσει μια στρεβλή αντίληψη, που μας αδικεί και μας εντάσσει στη λογική ‘όλοι ίδιοι είναι’.

Δεν ξεχνάμε λοιπόν ότι η “συμφωνία” που υπογράφηκε με το πιστόλι στον κρόταφο, μπορεί να είναι ηπιότερη σε σχέση με αυτή που ήταν έτοιμη η ΝΔ να υπογράψει, αυτό είναι γεγονός, αλλά απέχει έτη φωτός από ένα αριστερό, κοινωνικά και ταξικά προσανατολισμένο πρόγραμμα.”

Επιπλέον στο κείμενό τους οι “53+” αναφέρουν πως “όχι μόνο δεν πρέπει να εφησυχάσουμε στη λογική ενός success story που είναι καταστροφική, αλλά να αναστοχαστούμε κριτικά την πορεία μας, επιμένοντας στην αναγκαιότητα άμεσης αποκατάστασης της σχέσης μας με εκείνα τα τμήματα της κοινωνίας που εξακολουθούν να πλήττονται από τις συνέπειες των υφεσιακών μέτρων, όπως για παράδειγμα ασφαλιστικο- ΕΚΑΣ- άμεση φορολογία- ΕΝΦΙΑ- πλειστηριασμούς”.

Εκτιμούν άλλωστε ότι “η συγκριση δεν μπορεί να γίνεται μόνο με τα νεοφιλελεύθερα προτάγματα της ΝΔ, αλλά με τις δικές μας προτεραιότητες.”

Στο σημείο 5 του κειμένου οι “53+” τονίζουν την αντίθεσή τους στην είσοδο στελεχών από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ, στέλνοντας σαφές μήνυμα κατά της “πασοκοποίησης” την ώρα που το παρών στη χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα έδωσαν οι Οδυσσέας Βουδούρης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Στέφανος Τζουμάκας.

“Στο πρόσφατο παρελθόν το κόμμα μας πλήρωσε ακριβά προσχωρήσεις “παραγόντων” που ελάχιστη σχέση είχαν με την Αριστερά, έπληξαν την αξιακή μας ταυτότητα, πρόσβαλαν τον κόσμο της αριστεράς με τις θεωρίες για την “αριστερά του τίποτα”, υποτίμησαν την ανιδιοτελή προσφορά χιλιάδων αριστερών πατώντας πάνω τους και παριστάνοντας τους ηγέτες που τους χρωστάμε κιόλας…

Είμαστε ανοιχτοί, ορθάνοιχτοι στον απλό κόσμο που έρχεται ανιδιοτελώς να προσφέρει στην κοινή μας προσπάθεια.

Είμαστε ανοιχτοί στον κόσμο των κοινωνικών κινημάτων.

Δε θα δεχθούμε ποτέ το κόμμα μας, το κοινό μας σπίτι, να διολισθήσει σε πασοκικές λογικές. Η αριστερά είναι εδώ και είναι αποφασισμένη να νικήσει με το δικό της τρόπο, με τον τρόπο που φέραμε το ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη θέση, στην κυβέρνηση της αριστεράς”.

Υπογραμμίζοντας επιπλέον την αντίθεσή τους στην αντίληψη ότι το κόμμα είναι παράρτημα της κυβέρνησης, θέση την οποία υποστήριξε και ο Αλέξης Τσίπρας, τάσσονται υπέρ της ψήφισης Κώδικα Δεοντολογίας.

Σχετικά άρθρα