Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Βενιζέλος «κούρεψε» και τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος

Ο Βενιζέλος «κούρεψε» και τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευάγγελος Βενιζέλος, Κοινωνικό Μέρισμα, Λαμία, ΠΑΣΟΚ, Πρωτογενές Πλεόνασμα,

Σε περίπου 400.000 υπολόγισε τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος , ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ αρχικά η κυβέρνηση είχε δημιουργήσει προσδοκίες ότι ο αριθμός των δικαιούχων θα άγγιζε το 1.000.000.

Όπως, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τη Λαμία, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης «Το πρωτογενές πλεόνασμα αυτή τη στιγμή μετουσιώνεται σε ένα κοινωνικό μέρισμα, για κάποιες οικογένειες οι οποίες είναι σε δύσκολη θέση, οι οποίες όμως θα είναι τελικά κοντά στις 400 χιλιάδες οικογένειες. Αυτό είναι ένα πρώτο μικρό δείγμα της αλλαγής που έχει γίνει».

Ωστόσο ο κ. Βενιζέλος παραδέχτηκε ότι σήμερα η τραγωδία που ζει η ελληνική κοινωνία είναι τεράστια, αλλά υποστήριξε κατά την πάγια τακτική της κυβέρνησης ότι η χώρα απέφυγε τα χειρότερα. Και αναρωτήθηκε «λοιπόν το πρωτογενές πλεόνασμα τι είναι, μια σακούλα ζαρζαβατικά;».

Επίσης ο κ. Βενιζέλος επιχείρησε να διαχωρίσει το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ λέγοντας ότι «συνεργαζόμαστε με τη Ν.Δ. στο πλαίσιο της δικής μας στρατηγικής για να αντιμετωπίσουμε μια επιτακτική εθνική ανάγκη, αλλά κατεβαίνουμε στις ευρωεκλογές με χωριστά αντίπαλα ψηφοδέλτια και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο…. Σε όλες τις περιφέρειες υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις. Σε όλους τους μεγάλους δήμους. Στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη. Αυτό θα έπρεπε να υπάρχει και στη Στερεά και στο Δήμο Λαμιέων. Όπως υπάρχει σε πάρα πολλούς δήμους της περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδος.

Τέλος, υποστήριξε ότι «η άποψη ότι το στοίχημα των εκλογών είναι το αν πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές θα είναι η Νέα Δημοκρατία ή ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι απλουστευτική και επικίνδυνη. Το στοίχημα είναι η σταθερότητα της κυβέρνησης και της στρατηγικής. Η σταθερότητα των στόχων, η ασφάλεια, η ολοκλήρωση της εθνικής προσπάθειας.
Και ο κρίσιμος κρίκος για όλα αυτά είναι η Δημοκρατική Παράταξη, είναι η Ελιά, το ΠΑΣΟΚ, οι Βουλευτές μας. Γιατί στους Βουλευτές μας πατάει αυτή η υπόθεση, οι οποίοι αγωνίζονται χωρίς να φταίνε γιατί οι περισσότεροι είναι νέοι, χωρίς καμία συμμετοχή στα χρόνια της εξουσίας. Και μάλιστα ποιας εξουσίας; Πριν το 2004, διότι παρενεβλήθη όπως σας είπα η κρίσιμη περίοδος της Νέας Δημοκρατίας 2004-2009 ,που είναι η περίοδος στην οποία εξερράγη το πρόβλημα της χώρας».

Σχετικά άρθρα