Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί κάθονται και μετράνε πόσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί ζηλεύουν!

Γιατί κάθονται και μετράνε πόσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί ζηλεύουν!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ,

Έχει γεμίσει το διαδίκτυο με αναρτήσεις εκσυγχρονιστικών ιστοσελίδων και άλλων, της δημοσιογραφικής αθωότητας, που κάθονται και μετράνε πόσα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σαν οι ίδιοι, στα τέλη της δεκαετίας του 1970, να κάθονταν και να μέτραγαν πόσα στελέχη της Ένωσης Κέντρου πέρασαν στο ΠΑΣΟΚ.

Ας αποδεχτούμε μια πραγματικότητα. Το ΠΑΣΟΚ απέμεινε σε ένα 5% από το 45% που είχε κάποτε.

Δηλαδή, το 40% του εκλογικού σώματος -σύμφωνα με όλους αυτούς- δεν έπρεπε να πάει πουθενά.

Να κάτσει σπίτι του και να ιδιωτεύει.

Ίσως πάλι να ήθελαν ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ να πάει στο Ποτάμι.

Μεγάλος καημός αυτό το Ποτάμι. Τόση προσπάθεια έκαναν να το στηρίξουν και ξεφούσκωσε σαν παλιά σαμπρέλα στην άκρη της εθνικής οδού.

Πιθανώς και να ήθελαν ο κόσμος αυτός να γυρίσει στο ΠΑΣΟΚ. Δεν έχουν κάνει ακόμα την ανάλυση και την αυτοκριτική τους γιατί όλος αυτός ο κόσμος έφυγε από το ΠΑΣΟΚ.

Μήπως γιατί δεν γουστάρουν τα στελέχη του εκσυγχρονιστάν που μετάλλαξαν το ΠΑΣΟΚ σε ένα σοσιαλφιλελεύθερο πράγμα;

Μήπως γιατί δεν θέλουν να βλέπουν μπροστά τους τα αυτιστικά που έχει η Φώφη στη Χαριλάου Τρικούπη;

Μήπως γιατί η Φώφη δεν “τραβάει”;

Κάθονται στο διαδίκτυο, τα τρολιά του ΠΑΣΟΚ, και κατηγορούν την συντριπτική πλειονότητα του δημοκρατικού λαού και των στελεχών που τους εγκατέλειψαν ως “καιροσκόπους”.

Είναι τουλάχιστον ειρωνικό εάν κοιτάξει κανείς ποιοι έχουν απομείνει μέσα στο ΠΑΣΟΚ αυτοί να κατηγορούν τους άλλους για καιροσκόπους.

Αλλά ακόμα κι εάν κάποιοι κοιτάνε το συμφέρον τους και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ για αυτό τον λόγο, πράγματι είναι άξιοι “δημόσιου μαστιγώματος” γιατί δεν παρέμειναν στο ΠΑΣΟΚ να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ζόμπι της Χαριλάου Τρικούπη.

“Πώς τολμήσατε και φύγατε από το ΠΑΣΟΚ και πλέον εμείς δεν έχουμε τις κουτάλες:”, αυτή είναι η αλήθεια τους, η ζήλια τους.

Γιατί κατά βάθος όλο αυτό το κόμπλεξ οφείλεται στη ζήλια εκείνων που απέμειναν στο ΠΑΣΟΚ δίχως καμία “ελπίδα” να κυβερνήσουν ξανά τον τόπο.

Και, στην τελική, ποιοι είστε εσείς του ΠΑΣΟΚ που θα πείτε στους άλλους που θα πάνε; Ελεύθεροι άνθρωποι είναι, ο καθένας πάει όπου θέλει.

Εάν το ΠΑΣΟΚ έχει απομείνει ένα θλιβερό απομεινάρι του ένδοξου παρελθόντος του δεν φταίνε εκείνοι που το εγκατέλειψαν αλλά εκείνοι που τους έδιωξαν.

Αυτό ίσως είναι σκληρό να το παραδεχτούν οι προβληματικοί που έχουν απομείνει στην Χαριλάου Τρικούπη, αλλά για την περίπτωσή τους υπάρχουν αξιολογότατοι ψυχαναλυτές που μπορούν να τους φροντίσουν.

Σχετικά άρθρα