Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σελαχατίν Ντεμιρτάς στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: “Είμαστε στο πλευρό σας”

Σελαχατίν Ντεμιρτάς στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: “Είμαστε στο πλευρό σας”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για HDP Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ΣΥΡΙΖΑ, Τουρκία,

Χαιρετισμό στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε και ο πρόεδρος του σοσιαλιστικού φιλοκουρδικού κόμματος HDP στην Τουρκία, Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Ο σοσιαλιστής Κούρδος ηγέτης αναφέρθηκε στους αγώνες που οφείλει να δίνει παγκοσμίως η Αριστερά για τη δημοκρατία, την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και την ελευθερία των ανθρώπων, ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη που δείχνει στους πρόσφυγες και δήλωσε ότι το κόμμα του, το HDP, θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του ελληνικού λαού.

Αναλυτικά η ομιλία του Σελαχατίν Ντεμιρτάς:

Είναι μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας.

Σας μεταφέρω τους πιο θερμούς χαιρετισμούς των συντρόφων μας και του κόμματός μας, του «Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών» (HDP).

Αγαπητοί σύντροφοι,

Η Ελλάδα, η Τουρκία και οι χώρες της περιοχής περνούν μια δύσκολη περίοδο.

Αγωνιζόμαστε να κρατηθούμε ενωμένοι όλοι μαζί ενάντια στην παγκοσμιοποίηση της τυφλής βίας και της πολιτικής εκμετάλλευσης.

Πληρώνουμε μεγάλο κόστος. Αυτοί οι αγώνες, χωρίς να έχει σημασία από ποιο μέρος του κόσμου είναι, αποτελούν συλλογική ευθύνη και καθήκον των αριστερών-σοσιαλιστικών δυνάμεων.

Το HDP από τη μια πλευρά αγωνίζεται για την ελευθερία στην Τουρκία, για τη δημοκρατία και την ειρήνη, από την άλλη όμως δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας και σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Από τη Συρία ως την Κολομβία, από την Παλαιστίνη ως την Υεμένη και την Τυνησία, είναι κοινή μας ευθύνη ο αγώνας για την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και την ελευθερία των ανθρώπων σε κάθε γωνιά του κόσμου και πρέπει να δώσουμε αυτό τον αγώνα συλλογικά.

Χρειάζεται καθοδήγηση με ανθρωπιά, για να κυριαρχήσει το πνεύμα της αλληλεγγύης.

Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα αλληλεγγύης βρίσκεται στα ελληνικά νησιά, όπου οι Έλληνες άνοιξαν τις πόρτες τους στους μετανάστες και μοιράστηκαν το τραπέζι τους με αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται σε απόγνωση.

Με αυτήν την ευκαιρία θα ήθελα να σας εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες για αυτό που προσφέρει ο ελληνικός λαός στην ανθρωπότητα.

Γνωρίζουμε ότι η υπεράσπιση της ανοχής έναντι της γλώσσας του μίσους και η υπεράσπιση της κοινωνικής δικαιοσύνης ενάντια στην εκμετάλλευση είναι επιτακτική ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Είναι ώρα να σηκώσουμε χέρι-χέρι αυτό το βαρύ, αλλά ιερό φορτίο της υπεράσπισης της ελευθερίας, του πλουραλισμού και της δημοκρατίας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Αντιμέτωποι με τις σφαγές και την καταπίεση, εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάζονται να μεταναστεύσουν μέσω της Τουρκίας και της Ελλάδας στη Δυτική Ευρώπη, για να ζήσουν με ασφάλεια.

Δυστυχώς, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέτυχαν και δεν κατάφεραν να ξεπεραστεί αυτή η δοκιμασία με επιτυχία.

Η Ε.Ε. εξακολουθεί να μην μπορεί να παίξει ηγετικό ρόλο και να καθοδηγήσει τόσο τον ίδιο το λαό αλλά και τις περιοχές που αντιμετωπίζουν την κρίση.

Δυστυχώς, η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη είναι επίσης στενά συνδεδεμένη με την αδυναμία της απέναντι σε αυτή τη μαζική μεταναστευτική κρίση.

Οι προοδευτικές αξίες της Αριστεράς είναι εναντίον αυτών των ενεργειών και πρέπει να δεσμευτούμε για την προάσπιση των οικουμενικών αρχών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Την πιο σοβαρή περίοδο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, προκειμένου η χώρα να είναι ανεξάρτητη και ελεύθερη, ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015 ανέλαβε την ευθύνη ενός βαριού φορτίου.

Μια τέτοια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει έναν αγώνα για την κοινωνική δικαιοσύνη και ευημερία του ελληνικού λαού, θέλουμε να ξέρετε ότι το HDP είναι στο πλευρό σας.

Η κοινωνική δικαιοσύνη, η ελευθερία και η σταθερότητα προς τη βιώσιμη ανάπτυξη θα πετύχει σε συνεργασία με τον ελληνικό λαό και υποσχόμαστε κι εμείς να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για στενότερη συνεργασία.

Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι και η Τουρκία και η Ελλάδα θα ξεπεράσουν αυτή τη δύσκολη περίοδο και θα επιτύχουν με κοινές μάχες και αλληλεγγύη την κοινωνική δικαιοσύνη, την ειρήνη και την ηρεμία που τους αξίζει.

Η ελπίδα μας είναι μαζί σας, ας οικοδομήσουμε μαζί ένα μέτωπο αντίστασης ενάντια στο φασισμό και την εκμετάλλευση.

Εύχομαι καλή επιτυχία στο Συνέδριό σας και σε εσένα, αγαπητέ σύντροφε Αλέξη.

Έχετε το σεβασμό και την εκτίμησή μου.

Σχετικά άρθρα