Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα δημοσκόπηση δείχνει πρώτο κόμμα τη Νέα Δημοκρατία

Νέα δημοσκόπηση δείχνει πρώτο κόμμα τη Νέα Δημοκρατία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, στην πρόθεση ψήφου, δίνει νέα δημοσκόπηση που είδε το «φως» της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis, που θα δημοσιευθεί στο «Έθνος της Κυριακής», τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές η Ν.Δ. βρίσκεται μπροστά στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές συγκεντρώνοντας το 20,6% έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν το Ποτάμι με 7,8%, το ΚΚΕ με 4,8% η ΧΑ με 4,3%, η Ελιά με 4,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝΕΛ) με 3,7% η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ) με 1,6%, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑΟΣ) με 1,4% και η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) με 1%.

Η ΝΔ προηγείται και στην πρόθεση ψήφου αν γίνονταν σήμερα βουλευτικές εκλογές συγκεντρώνοντας το 22,3% έναντι 21,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το Ποτάμι με 8,4%, η ΧΑ με 5,7%, το ΚΚΕ με 4,7%, η Ελιά με 4,6% οι ΑΝΕΛ με 3,6%, η ΔΗΜΑΡ με 1,9% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,2%.

Το 40% εκτιμά πως η ΝΔ θα έρθει πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές με μικρή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ το 31% θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει με μικρή διαφορά.

Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός συγκεντρώνοντας το 42% έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα. Το 61% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών ενώ το 79% δηλώνει υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ.

Σχετικά άρθρα