Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι ηγέτες από την Τουρκία και τη Συρία στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Οι Κούρδοι ηγέτες από την Τουρκία και τη Συρία στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κουρδιστάν, Κούρδοι, Σαλέχ Μουσλίμ, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, Συρία, ΣΥΡΙΖΑ, Τουρκία,

Περισσότερα από 50 κόμματα, από 30 χώρες από όλο τον κόσμο, θα παρευρίσκονται με πολυμελείς αντιπροσωπείες στο δεύτερο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αποστέλλουν μηνύματα και χαιρετισμούς δεκάδες άλλα κόμματα και κινήματα που δεν θα μπορέσουν να στείλουν αντιπροσωπεία στην Αθήνα.

Ενδεικτικό του μεγάλου διεθνούς ενδιαφέροντος για το συνέδριο, που προκαλεί ικανοποίηση στην Κουμουνδούρου, είναι και η αναμενόμενη παρουσία στο Παλαιό Φάληρο άνω των 30 διπλωματών ξένων πρεσβειών.

Οι Κούρδοι στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι παρουσίες δύο επιφανών ηγετών από τη Μέση Ανατολή.

Θα παρευρεθούν και θα χαιρετήσουν το συνέδριο ο συμπρόεδρος του (σοσιαλιστικού) φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), Σελαχαντίν Ντεμιρτάς (Τουρκία) και ο συμπρόεδρος του (σοσιαλιστικού) κόμματος Δημοκρατικής Ενωσης (PYD), Σάλεχ Μουσλέμ (Συρία), του οποίου ο ένοπλος βραχίονας, οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Άλλες διεθνείς αντιπροσωπείες

Στις διεθνείς αντιπροσωπείες περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων: από την Κύπρο το ΑΚΕΛ, από την Ισπανία το Κ.Κ. Ισπανίας, με την αντιπρόεδρο Μαϊτέ Μόλα, ο Πάμπλο Μπουστιντούι, συντονιστής Διεθνών Σχέσεων του Podemos, η Πρωτοβουλία των Πράσινων της Καταλονίας και η Ενωμένη Αριστερά, από την Ιταλία o γραμματέας της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης, Πάολο Φερέρο, ο Στέφανο Φασίνα από την Ιταλική Αριστερά και ο Μάρκο Ρεβέλι από τη «Λίστα Τσίπρα», η Μαρία Ρόλα από το Bloco της Πορτογαλίας, ο βουλευτής του Σιν Φέιν, Φράνσις Μολόι (Β. Ιρλανδία), από τη Γερμανία ο Αξελ Τροστ (Die Linke), από το Δίκτυο «Transform» ο Βάλτερ Μπάγερ και η Κατερίνα Αναστασίου, η Κριστιάνε Μάρινγκερ από το Κ.Κ. Αυστρίας και από την Αλβανία πολυμελής αντιπροσωπεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος, του Σοσιαλιστικού Κινήματος, της Ομόνοιας και του κόμματος της Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Επίσης, θα συμμετέχουν αντιπροσωπείες από την Παλαιστίνη (Φατάχ, Λαϊκό Κόμμα και Δημοκρατικό Κόμμα), το Πολισάριο της Δυτικής Σαχάρας, την Αίγυπτο, την Τυνησία, το Αφγανιστάν, αλλά και από Ρωσία, Σερβία, ΠΓΔΜ, Φινλανδία, Γεωργία, Ουγγαρία, Μ. Βρετανία.

Εντυπωσιακή είναι και η παρουσία κομμάτων και κινημάτων της Λατινικής Αμερικής (Βραζιλία, Νικαράγουα, Ελ Σαλβαδόρ).

Σχετικά άρθρα