Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόμβες Κυρίτση: Ο Στουρνάρας στη διαπραγμάτευση ήταν με τους “άλλους”

Βόμβες Κυρίτση: Ο Στουρνάρας στη διαπραγμάτευση ήταν με τους “άλλους”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Στουρνάρας, Γιώργος Κυρίτσης, Μνημόνιο, Τράπεζα της Ελλάδος,

Σφοδρή κριτική στη στάση του επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, άσκησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΙ ο κ. Κυρίτσης σημείωσε πως “στη διαπραγμάτευση ο κ. Στουρνάρας ήταν με τους… άλλους”

«Εγώ άκουσα για ακόμη μία φορά τον διοικητή της ΤτΕ να δηλώνει ευθαρσώς, σχεδόν να καμαρώνει, ότι το διάστημα της διαπραγμάτευσης ο ίδιος βρισκόταν σε επικοινωνία και σε δική του διαπραγμάτευση και συνεννοήσεις με θεσμικούς και εξωθεσμικούς κύκλους της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν την οποία επεδίωκε η κυβέρνηση» τόνισε.

«Αυτό είναι ένα πρόβλημα, γιατί αν κάνεις μία διαπραγμάτευση και ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας είναι με τους “άλλους”, υπονομεύεται η διαπραγμάτευση» παρατήρησε ο Γ. Κυρίτσης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Στουρνάρα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ. «Επεδίωκε αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επεδίωξε η κυβέρνηση της χώρας που ήταν σε θετική κατεύθυνση, άρα ήταν με την πλευρά των δανειστών» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί με το θέμα των πλειστηριασμών, ο Γ. Κυρίτσης αναφέρθηκε στη λύση που προωθεί η κυβέρνηση. «Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συμφωνήσει γενική άρση προστασίας στους πλειστηριασμούς. Κάνουμε προσπάθεια για να το περιορίσουμε αυτό και νομίζω ότι θα αποδώσει» υπογράμμισε.

«Το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη λένε, δεν το θεωρούμε αφετηριακά αρνητικό ότι υπάρχει κινητοποίηση. Όταν κινητοποιείται ο κόσμος ξεκαθαρίζουν ορισμένα πράγματα» σημείωσε.

Τέλος, για τις διαφορές απόψεων ενόψει του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Κυρίτσης δήλωσε: «Είναι ένα κόμμα πολιτικής ενότητας με τάσεις ιδεών και πολιτικής. Μου φαίνεται απολύτως θεμιτό».

Σχετικά άρθρα