Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Εις βάρος σας δικογραφίες για σκάνδαλα, εις βάρος μας …δημοσιεύματα

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Εις βάρος σας δικογραφίες για σκάνδαλα, εις βάρος μας …δημοσιεύματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Siemens, Αλέξης Τσίπρας, Διαπλοκή, Εφημερίδα Κήρυκας Χανίων, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μιχάλης Χριστοφοράκος,

Απαντήσεις από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, ενώ τόνισε ότι εις βάρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν δικογραφίες και μάλιστα τόσες πολλές που σε λίγο δεν θα χωρούν οι βουλευτές στο κοινοβούλιο, ενώ εις βάρος της κυβέρνησης υπάρχουν μόνο δημοσιεύματα από τους γνωστούς μιντιάρχες.

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του καταλόγισε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «διάβασε την ομιλία του σαν να μην τρέχει τίποτα», παρά τις ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν και τον Χριστοφοράκο ούτε καν για την προμήθεια του γραφείου του, όπως δεν απήντησε και για τον Κήρυκα των Χανιών.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε για μια ακόμη φορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πει επιτέλους αν υπήρξε «σκάνδαλο Siemens», αλλά και να αναφερθεί στα «θαλασσοδάνεια της Ν.Δ.».

«Αντίθετα φέρνει στη Βουλή συκοφαντίες κίτρινων φυλλάδων», είπε ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι «θυμήθηκε την περιβόητη ιστορία για το Πόθεν έσχες των κ.κ. Σταθάκη και Φλαμπουράρη».

Πρόσθεσε επίσης ότι οι υπουργοί Οικονομίας και Επικρατείας αθωώθηκαν από την επιτροπή της Βουλής με τη σύμφωνη γνώμη της Ν.Δ.
Ο κ. Τσίπρας καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι «από την αρχή ως το τέλος της ομιλίας του , έκανε απόπειρα μπούλινγκ στους δικαστικούς».

Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε επίσης τον αρχηγό της Ν.Δ. για «λάσπη στον ανεμιστήρα», αλλά και ότι αναμασά τα επιχειρήματα των καναλαρχών. «Επειδή περιορίσαμε την προσφορά, δημιουργήσαμε αυτόν τον μεγάλο ανταγωνισμό. Κλείστηκαν επί τρείς ημέρες στην Γενική Γραμματεία και δεν ήξεραν που έχει φθάσει το ποσό. Γι’ αυτό πήραμε τα 256 εκατομμύρια» είπε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ν.Δ. «Αυτό που κάνουμε έχει μια πολύ μεγάλη ιδιαιτερότητα: Κι άλλες κυβερνήσεις το προσπάθησαν, αλλά έκαναν πίσω. Δεν είναι εύκολο πράγμα, από το πρωί ως το βράδυ να τους έχεις όλους απέναντι να διαστρεβλώνουν τα πάντα» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς, παραδέχθηκε ότι υπάρχει ζήτημα, σημειώνοντας ότι δεν γίνονται από τράπεζες, αλλά από ΔΟΥ σε συνεργασία με δήμους. Τόνισε ωστόσο ότι η κυβέρνηση να προστατέψει την α’ κατοικία για τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών. «Καταφέραμε και προστατεύσαμε το 95% της πρώτης κατοικίας μέχρι 280.000 ευρώ» είπε ο Πρωθυπουργός. Πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τους δήμους, έτσι ώστε «όπως προστατεύσαμε την πρώτη κατοικία των φτωχών ανθρώπων από τις τράπεζες, να τις προστατεύσουμε και από το Δημόσιο».

Απασφάλισε ο Τσίπρας για Κυριάκο: Είστε παιδί του Χριστοφοράκου και της Siemens

Σχετικά άρθρα