Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Σκληρό ροκ” με ονομετεπώνυμα από Τσίπρα – Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

“Σκληρό ροκ” με ονομετεπώνυμα από Τσίπρα – Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Siemens, Αλέξης Τσίπρας, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Διαπλοκή, Εφημερίδα Κήρυκας Χανίων, Κυριάκος Μητσοτάκης, Λίστα Λαγκάρντ, Μέγαρο Μαξίμου, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Παππάς, ΠΑΣΟΚ, Σκάνδαλο, Τηλεόραση,

Η ώρα της τελικής αντεπίθεσης για τον Αλέξη Τσίπρα έφτασε με το κλίμα που έχει καλλιεργηθεί να προεξοφλεί πως ο πρωθυπουργός “δεν πρόκειται να χαρίσει κάστανα” στους αντιπάλους του.

Μετά από εβδομάδες σπέκουλας για την προσπάθεια κατάργησης του διαγωνισμού για τις άδειες και λάσπης στον ανεμιστήρα, όπως τονίζουν στο Μαξίμου, η κυβέρνηση επιχειρεί το δικό της ντεμαράζ με αφορμή τη σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Η αποστροφή “δώρο” του Κυριάκου Μητσοτάκη πριν από δέκα ημέρες αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για να καταδειχθεί με λεπτομέρειες, ονόματα και διευθύνσεις η στρατηγική της αντιπολίτευσης και του Κυριάκου Μητσοτάκη τόσο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των καναλαρχών όσο και για τη διαιώνιση του καθεστώτος διαπλοκής που έφτασε τη χώρα σε αυτό το σημείο, σημειώνουν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού όλο το Σαββατοκύριακο προετοίμαζαν πυρετωδώς την ατζέντα που θα παραθέσει ο Αλέξης Τσίπρας, εκτιμώντας πως η ΝΔ θα επιχειρήσει να περιορίσει τη συζήτηση στο πρόσωπο του Νίκου Παππά για τις άδειες και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για τη Δικαιοσύνη, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει το έωλο αφήγημα περί “νεοδιαπλοκής” για να ξεχαστεί η… πραγματική διαπλοκή.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ήδη από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας στο Μαξίμου προετοιμάζεται το έδαφος για τη σημερινή σύγκρουση, καθώς έχουν περάσει το κατώφλι του εκτός των άλλων και οι αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Γιώργος Βασιλειάδης.

Έτσι, ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ανοίξει τη συζήτηση με συγκεκριμένα “σημάδια” ανάκαμψης της οικονομίας (κλείσιμο αξιολόγησης, θετικές ειδήσεις μέχρι τέλος του έτους με χρέος και ποσοτική χαλάρωση, αποτροπή κόφτη για 2017 λόγω υπερείσπραξης εσόδων) για να περάσει στη συνέχεια στο… σκληρό ροκ των αδειών και των γαλαζοπράσινων παρεμβάσεων στον κλάδο της Δικαιοσύνης.

Σε αυτό το πλαίσιο θα υπενθυμίσει πως παρά τα όσα ακούστηκαν, ακόμα και για χρησιμοποίηση των συγκεκριμένων χρημάτων υπό όρους από τους δανειστές, οι πόροι ήδη κατευθύνονται στα 15.000 παιδιά που θα φοιτήσουν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και τις 12μηνες προσλήψεις στην Υγεία.

Ωστόσο στην πρωθυπουργική φαρέτρα θα βρίσκονται και πλειάδα υποθέσεων και σκανδάλων που αγγίζουν από στελέχη των δύο κομμάτων μέχρι και τις ηγεσίες τους (είτε σημερινές είτε και παλαιότερες…)

Τα θαλασοδάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ύψους 420 εκατ. ευρώ, τα δάνεια από την Attica, ο Κήρυκας Χανίων ιδιοκτησίας Μητσοτάκη και το θαλασσοδάνειο 300.000 ευρώ που πλήρωσαν οι φορολογούμενοι μέσα από την ανακεφαλαιοποίηση, το σκάνδαλο μαμούθ της Siemens που προκαλεί αναφυλαξία στον Κυριάκο Μητσοτάκη, η λίστα Λαγκάρντ (η μπάλα θα πάρει και τον Ευάγγελο Βενιζέλο), ο Σταύρος Παπασταύρου του Αντώνη Σαμαρά, ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ, κ. Σκλαβούνης και η UBS και πολλές ακόμα υποθέσεις με… ονοματεπώνυμα θα ακουστούν στη Βουλή.

Η παρουσία του Νίκου Παππά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή την Παρασκευή είναι ενδεικτική της γραμμής που θα κινηθεί η κυβέρνηση:

“Συμπεριφέρονται σαν να πληρώνουν από την τσέπη τους τα χρήματα για τις άδειες», σχολίασε δηκτικά για τη ΝΔ ο Νίκος Παππάς, τονίζοντας: «εισπράξαμε αυτά που επί 30 χρόνια οι άλλοι χάριζαν σαν να ήταν δικά τους χρήματα» και εγκαλώντας τη ΝΔ πως λειτουργεί σαν γραφείο Τύπου των ιδιοκτητών καναλιών.

Σχετικά άρθρα