Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σφυροκόπημα εκ των έσω για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΝΔ

Σφυροκόπημα εκ των έσω για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωνσταντίνος Αγοραστός, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Κώστας Καραμανλής, Νέα Δημοκρατία,

Οξύνεται ο πονοκέφαλος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς το ένα μετά το άλλο προβεβλημένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αμφισβητούν ευθέως τη στρατηγική που χαράσσει ο ίδιος με μοναδικό υποστηρικτή του τον Τάκη Θεοδωρικάκο και – κατά περιπτώσεις – τον συγκρουσιακό Άδωνι Γεωργιάδη.

Την αρχή έκανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος στα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΝΔ “έσφαξε” με το… βαμβάκι τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη εθνικής συνεννόησης στα μείζονα ζητήματα, κάτι το οποίο έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με τη στρατηγική που χαράσσει η ηγεσία της ΝΔ για μετωπική σε όλα τα επίπεδα με την κυβέρνηση προκειμένου να πέσει.

Μία μόλις ημέρα αργότερα ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕΕ, Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο Πρόεδρος της Ένωσης ΠΕριφερειών Ελλάδος, Κωνσταντίνος Αγοραστός αποδέχθηκαν λόγω του θεσμικού τους ρόλου την πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για συμμετοχή στην Επιτροπή Διαλόγου για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, προκαλώντας “εγκεφαλικά” στην ηγεσία της ΝΔ.

Συνέχεια στα τροχιοδεικτικά πυρά δίνει πλέον και ο επίσης αμιγώς “καραμανλικός” πρώην βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης με συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Είναι κατανοητό ότι δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε πολλά με τον ΣΥΡΙΖΑ… ωστόσο εκτιμώ ότι μεγάλα θέματα μπορούν να αποτελέσουν σημείο συνάντησης, με στόχο πάντα το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον», αναφέρει ο ίδιος.

«Εδώ στην Ελλάδα οι πρωταγωνιστές του παλιού πολιτικού συστήματος δυστυχώς συνέχισαν να πολιτεύονται ακόμα και σε κρίσιμες ώρες με την παλιά λογική του φανατισμού, των απωθημένων και της άγονης αντιπαράθεσης».

«Ελπίδα μου είναι η νέα ηγεσία της ΝΔ να ξεπεράσει αυτή τη νοοτροπία του αρνητισμού και να προσχωρήσει στη λογική της θετικής προσέγγισης», προσθέτει ο κ. Στυλιανίδης βάλλοντας ευθέως κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και των επιλογών του.

Ωστόσο το μέτωπο των καραμανλικών δεν είναι το μοναδικό που καλείται να αντιμετωπίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών για την… ανανέωση των γαλάζιων ψηφοδελτίων (ή το πογκρόμ κατά των διαφωνούντων για όσους βλέπουν πίσω από τις λέξεις) να έχει βγάλει στα κάγκελα δεκάδες στελέχη και βουλευτές, η ΝΔ βυθίζεται σε ακόμα πιο βαθιά και αχαρτογράφητα νερά εσωστρέφειας.

Την ίδια ώρα ερωτώμενος για τη δυσπιστία που αντιμετωπίζει η ΝΔ και κυρίως οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, όπως για παράδειγμα η μείωση του ΕΝΦΙΑ, ο κ. Βορίδης παραδέχεται ότι καταγράφεται μια δυσκολία στην προσέλκυση του κόσμου και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για την «καταστροφή που επέφερε στη σχέση των πολιτών με την πολιτική»… Το κατάφερε και αυτό δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας και όχι η 40ετής πορεία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά άρθρα