Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το θέατρο σκιών, οι μαριονέτες και η παρέμβαση Βενιζέλου στο ΣτΕ (βίντεο)

Το θέατρο σκιών, οι μαριονέτες και η παρέμβαση Βενιζέλου στο ΣτΕ (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Διαπλοκή, Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Ευάγγελος Βενιζέλος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Παππάς, ΠΑΣΟΚ, Συμβούλιο της Επικρατείας,

Το θέατρο του παραλόγου με τις “παρεμβάσεις” στη Δικαιοσύνη συνεχίζεται με τη μόνη διαφορά ότι πλέον αρχίζει να θυμίζει όλο και πιο έντονα θέατρο σκιών (στο ρόλο της μαριονέτας ας σκεφτεί ο καθένας ποιος είναι, όπως επίσης και ποιοι κινούν τα νήματα).

Η Νέα Δημοκρατία διά στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει λόγο για “θεσμική εκτροπή” και εγείρει ζήτημα Δημοκρατίας, λησμονώντας πως επί 27 έτη ουδείς επέδειξε τα ίδια ευαίσθητα αντανακλαστικά.

Όταν το δημόσιο αγαθό των αδειών παρεχόταν τσάμπα στους καναλάρχες (με τι ανταλλάγματα δεν χρειάζεται να αναφέρουμε, τα είχαμε καθημερινά επί τόσα χρόνια στους τηλεοπτικούς μας δέκτες και όχι μόνο) δεν ετίθετο θέμα Δημοκρατίας;

Άξιος συμπαραστάτης στον ανένδοτο της ΝΔ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία περικλύει με το αμπαλάζ της νομικοφάνειας του “πύρινου” λόγου του την εξυπηρέτηση της ίδιας ακριβώς γραμμής με τη ΝΔ. Η οποία εντελώς συμπτωματικά ταυτίζεται με αυτή των καναλαρχών που χάνουν το επίδικο, σχεδόν πλέον επικαλούμενοι το νόμο περί χρησικτησίας.

Κανείς εκ των επικριτών της κυβέρνησης δεν βρήκε μία κουβέντα να πει για τη χθεσινή αποκάλυψη πως η μία εκ των δύο Αντιπροέδρων του ΣτΕ που παραιτήθηκε όχι από δικαστής αλλά από την Ένωσή τους, είναι σύντροφος του δικηγόρου των καναλαρχών.

Περίεργο ομολογουμένως, δεδομένων των αντανακλαστικών που είχε επιδείξει η ΝΔ, η οποία τρία λεπτά μετά την παραίτησή τους και αφού την προηγούμενη μέρα είχε στρώσει το χαλί με ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε προλάβει να βγάλει μία πύρινη ανακοίνωση.

Την ώρα που ωστόσο αμφότερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλουν παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στη Δικαιοσύνη, με στόχο να κλιμακώσουν τις πιέσεις στο ανώτατο δικαστήριο για να βγάλει αντισυνταγμαικό το νόμο, τα ίδια πρόσωπα προεξοφλούν ανερυθρίαστα την αντισυνταγματικότητά του.

Πολλά στελέχη της ΝΔ, προεξάρχοντος του ίδιου του προέδρου της έχουν προεξοφλήσει τόσο την κατάργηση του νόμου όσο και την αντισυνταγματικότητά του, φτάνοντας στο σημείο μάλιστα να τονίσουν πως η ΝΔ θα τον καταργήσει ασχέτως απόφασης του ΣτΕ.

Σήμερα ήταν η σειρά του εθνικού μας συνταγματολόγου να πάρει θέση και να ρίξει με κρότο το πολιτικονομικό ειδικό του βάρος εντός της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής: «Οι αντιφάσεις σας αναδεικνύουν την αντισυνταγματικότητα του νόμου», είπε χαρακτηριστικά, για να πάρει την απάντηση του Νίκου Παππά: «Καμία αντίφαση δεν έχουμε. Αυτό είναι μία άποψη που πρέπει να την εκφράζετε με μέτρο».

Πάνω στον οίστρο – ή τον πανικό του – ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προς ανακούφιση όλων των ενδιαφερομένων προφανώς, προεξόφλησε την απόφαση του ΣτΕ.

Δείτε το βίντεο

Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον η αμιγώς νομική άποψη του κ. Βενιζέλου για τη συγκεκριμένη φράση του.

Σχετικά άρθρα