Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαράει… μπιέλα ο Μητσοτάκης: Πώς η Επιτροπή “σεντράρει” την απομόνωσή του

Βαράει… μπιέλα ο Μητσοτάκης: Πώς η Επιτροπή “σεντράρει” την απομόνωσή του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωνσταντίνος Αγοραστός, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Νέα Δημοκρατία, Συνταγματική Αναθεώρηση,

Σοβαρό εσωκομματικό ζήτημα έχει προκύψει στη Νέα Δημοκρατία από την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να συμπεριλάβει στην Επιτροπή Διαλόγου για το νέο Σύνταγμα τους Κωνσταντίνο Μίχαλο και Κωνσταντίνο Αγοραστό.

Η ηγεσία της ΝΔ την ώρα που τα εσωκομματικά στρατόπεδα ακονίζουν τα μαχαίρια τους με τελευταία αφορμή το Μητρώο πολιτικών στελεχών και το πογκρόμ εναντίον όλων των διαφωνούντων στα γαλάζια ψηφοδέλτια, το οποίο βρίσκεται προ των πυλών, βρίσκεται εκ νέου απομονωμένη μέσα στο ίδιο της το κόμμα.

Η πρώτη αμήχανη αντίδραση της ΝΔ ήταν να κάνει λόγο για “τεχνάσματα αποπροσανατολισμού και μεθοδεύσεις”.

“Το Σύνταγμα της χώρας έχει ανάγκη από ριζική αναθεώρηση. Οι διαδικασίες της αναθεώρησης ξεκινούν και ολοκληρώνονται στη Βουλή” επισήμανε το γραφείο Τύπου του Μοσχάτου προσθέτοντας πως:

“Αντί γι’ αυτό, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε μια επιτροπή χωρίς καμία θεσμική υπόσταση και κύρος. Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν τεχνάσματα αποπροσανατολισμού και μεθοδεύσεις που στόχο έχουν να καλύψουν τα μεγάλα προβλήματα που οξύνονται κάτω από το κλίμα της κυβερνητικής κατάρρευσης”.

Η συμμετοχή του Κωνσταντίνου Μίχαλου και του Κ. Αγοραστού ως μέλη της Επιτροπής με τις θεσμικές τους ιδιότητες, δηλαδή Πρόεδρος του ΕΒΕΑ και Πρόεδρος της Ένωσης περιφερειών Ελλάδος και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας έχουν προκαλέσει σεισμό στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μοσχάτο.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που “βλέπουν” πίσω από τη συμμετοχή τους στην Επιτροπή Διαλόγου την υλοποίηση του καρφιού Μεϊμαράκη για εθνική συνεννόηση στα μείζονα ζητήματα, μόλις δύο ημέρες πριν κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των νέων γραφείων της ΝΔ στο Μοσχάτο.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι τόσο ο κ. Αγοραστός όσο και ο κ. Μίχαλος προέρχονται από διαφορετικό εσωκομματικό μπλοκ από αυτό του Κυριάκου Μητσοτάκη εντός της ΝΔ και διαφωνούν σε μείζονα ζητήματα κεντρικής πολιτικής με τη σημερινή ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μάλλον επιβεβαιώνεται η πολιτική απομόνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ίδιο του το κόμμα…

Για το θέμα εξάλλου και τη συμμετοχή τους στην Επιτροπή κατόπιν πρόσκλησης του Αλέξη Τσίπρα κυβερνητικές πηγές χαρακτηρίζουν θετική εξέλιξη το γεγονός ότι υγιή στελέχη και της ΝΔ μετέχουν σε αυτήν εκπροσωπώντας τόσο τις περιφέρειες όσο και τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας.

«Είναι απόδειξη πως η κυβέρνηση επιδιώκει το μέγιστο εύρος συμβολής από όλες τις πλευρές για τον εκτενή διάλογο πριν φτάσουν οι προτάσεις για το νέο Σύνταγμα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής” προσθέτουν.

Σχετικά άρθρα