Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πυρά ΚΚΕ: Πρωτόγονος αντικομμουνισμός από τον Ιερώνυμο

Πυρά ΚΚΕ: Πρωτόγονος αντικομμουνισμός από τον Ιερώνυμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ΚΚΕ | Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, ΣΥΡΙΖΑ,

Με ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση σχολιάζει τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, κάνοντας λόγο για «πρωτόγονο αντικομμουνισμό και ανιστόρητες αναφορές».

«Οι δηλώσεις παραπέμπουν περισσότερο σε σκοτεινές περιόδους του τόπου και αποτελούν ανιστόρητες αναφορές επηρεασμένες από πρωτόγονο αντικομμουνισμό» τονίζει το ΚΚΕ.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου το Κομμουνιστικό Κόμμα κάνει λόγο για «απλουστευτικές μεταφυσικές προσεγγίσεις και προσπάθεια να ταυτιστεί ο σοσιαλισμός, η κοσμοθεωρία του επιστημονικού κομμουνισμού, ακόμη και αστικοί εκσυγχρονισμοί, όπως ο χωρισμός κράτους – εκκλησίας, που έχουν πραγματοποιηθεί εδώ και χρόνια σε άλλες χώρες, με τον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου, το νεοφιλελευθερισμό κλπ».

Επιρρίπτει, πάντως, ευθύνες και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την πως άνοιξε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα με ανεύθυνο τρόπο.

«Όλα τα παραπάνω αποτελούν επικίνδυνη διολίσθηση, προσπάθεια διαίρεσης του λαού μας, με βάση τις ιδεολογικές, πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός» σημειώνει το ΚΚΕ και καταλήγει «το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι είναι υπερώριμο ζήτημα και για την Ελλάδα ο διαχωρισμός κράτους – εκκλησίας και ό,τι αυτό σημαίνει για την εκπαίδευση, το περιουσιακό ζήτημα της εκκλησίας, τις τελετουργικές διαδικασίες σε δημόσιους θεσμούς, τον πολιτικό γάμο, την πολιτική κηδεία, την ονοματοδοσία παιδιών, τη δυνατότητα αποτέφρωσης νεκρών κ.α.».

Σχετικά άρθρα